Novak će naučiti nešto iz ovog poraza

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 00:18

"Novak će naučiti nešto iz ovog poraza"

Rod Lejver, legenda svetskog tenisa, uveren je da će se Novak Đoković brzo oporaviti od poraza u Australiji.

Janik Siner ga je zaustavio u polufinalu, Italijan je posle toga pobedio i Danila Medvedeva i uzeo krunu, prvi grend slem u karijeri, a Novak je tako zaustavljen posle 33 uzastopna trijumfa u Melburnu.

Lejver, koji u karijeri ima 11 grend slem titula i koji je dva puta osvajao kalendarski slem, smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će to za Đokovića biti dragocena lekcija.

"Novak je neverovatan šampion. Stalno hrani svoju mentalnu snagu i motivaciju. Upravo iz tog razloga i uspeha koji je postigao u karijeri se i očekuje da dobije svaki meč. Po mom mišljenju, Novak će naučiti nešto iz ovog poraza. Opraviće se i vratiti jači i motivisaniji", rekao je Lejver.

Jasno je da Novak ni ove godine neće uspeti da osvoji kalendarski slem.

"Tenis uvek može da bude nepredvidiv. Nema sigurnih stvari. Osvojiti sva četiri grend slema u jednoj godini, to je jedna od najređih počasti. To znači da morate da pobedeite 28 mečeva na najtežem nivou, kada svako želi da pobedi. Morate da se nadate da ćete igrati dobro, da ćete ostati u formi i da ćete biti u stanju da pobedite sve najjače igrače više od jednom", dodao je Lejver.

Dao je svoje mišljenje i na temu GOAT.

"Uvak sam to govorio i ponoviću i sada, teško je porediti različite ere u tenisu. Tokom vremena, mnogo se faktora promenilo, od materijala do fizičke pripreme. Sada postoje čitavi timovi koji rade za igrače. Najbolja stvar je slaviti dostignuća bez ikakvih poređenja", zaključio je Lejver.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.