Đoković u osmini finala Monte Karla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u osmini finala Monte Karla

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala Masters turnira u Monte Karlu, pošto je u drugom kolu pobedio Španca Alberta Ramosa-Vinolasa sa 2:0, u setovima 6:1, 6:4.

Đoković je u njihovom drugom međusobnom duelu do isto toliko pobeda došao posle sat i 27 minuta igre.

Prvi set nije doneo mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uzbuđenja. Đoković, prvi teniser sveta, je u potpunosti u tom periodu nadigrao Španca, koji je pri rezultatu 4:0 za srpskog tenisera uspeo da dođe do brejka, ali je to bilo sve što je Ramos-Vinolas učinio u prvom setu.

U drugom setu viđena je znatno veća borba. Ramos-Vinolas je bolje servirao na početku tog perioda igre i lako dolazio do gemova, međutim, sredinom seta je usledila desetominutna pauza, jer podloga nije bila prskana vodom između setova, pa je postala klizava.

Đokoviću je ta pauza više odgovarala. Lako je nakon odmora osvojio gem na svoj servis, a onda je došao i do jedinog brejak u tom periodu, koji mu je, ispostavilo se na kraju, bio dovoljan za trijumf i plasman u treće kolo turnira.

Hajder Maurer naredni protivnik

Đoković će u osmini finala igrati protiv Andreasa Hajdera Maurera iz Austrije, koji je danas napravio novo iznenađenje i pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 6:4.

Hajder Maurer ima 28 godina, trenutno je 52. igrač na svetu i do sada se nije sastajao sa srpskim teniserom.

On je u prvom kolu eliminisao Ernestsa Gulbisa, prepustivši Letoncu samo jedan gem - 6:1, 6:0.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 3.288.530 evra.

Đoković: Zadovoljan sam za prvi meč na šljaci

Đoković je rekao posle pobede da je zadovoljan zbog uspešnog početka sezone na šljaci.

"Veoma sam zadovoljan nastupom i prvim mečom na šljaci protiv iskusnog tenisera na ovoj podlozi. Imao sam dobar intezitet", rekao je Đoković, prenosi agencija AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.