Izvor: eKlinika.rs, 18.Maj.2024, 18:01

Između najboljih namera i prezaštićenosti: Koji su najveći izazovi samohranog roditeljstva

Nakon razvoda, starateljstvo najčešće dobijaju majke pa su one upravo zato i sinonim za samohrano roditeljstvo. Međutim, izazovi su brojni, složeni, isti ili slični bez obzira na to ko ostaje „glava porodice“ u smislu vaspitavanja deteta i njegove dobrobiti.
Samohrano roditeljstvo kao izbor ili iznuđena odluka: Kontraverze, nerazumevanje i realnost – Uobičajeno je da se o samohranim majkama misli kako su podložnije stresu zato što nemaju s kim da podele obaveze i odgovornosti. Ipak, mnoge od tih mama misle drukčije. One su svesne da između, na primer, lošeg ili nasilnog braka s jedne strane i samohranog roditeljstva s druge, radi svoje i radi detetove dobrobiti biraju samohrano roditeljstvo – kaže u razgovoru...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.