Dan VII: Đoković, Mari, Nadal, Serena...

Izvor: B92, 29.Maj.2015, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan VII: Đoković, Mari, Nadal, Serena...

Sedmog dana Rolan Garosa na teren će samo jedan teniser iz Srbije – Novak Đoković igra za plasman u osminu finala.

Njegov rival je talentovani Australijanac Tanasi Kokinakis, a meč je postavljen na centralni teren Filip Šatrije.

Očekivani početak duela je 13h, pošto proram na ovom terenu otvaraju Petra Kvitova i Irina-Kamelija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Begu.

Novak je u prve dve runde prilično lako izašao na kraj sa Jarkom Nieminenom i Žilom Milerom, a u duelu sa Luksemburžaninom veći problem je napravila povreda prepone zbog koje je Novak zatražio medicinski tajm-aut. Srpski teniser je ipak rekao da nema bojazni i da će biti potpuno spreman za okršaj sa Kokinakisom.

Mladi 19-godišnji Australijanac igra veoma dobro od starta sezone i već je stigao do 84. mesta na ATP listi. On ej do duela sa Đokovićem stigao posle senzacionalne pobede i preokreta protiv zemljaka Bernanrda Tomića. Gubio je sa 2-0, ali je preokrenuo i izborio se za meč sa najboljim na svetu.

Kokinakis je već sa 19 godina prilično kompletan igrač, ali ono što nema je iskustvo igranja velikih mečeva, pa bi sve osim sigurne pobede Đokovića u tri ili četiri seta bilo iznenađenje.

Sedmi dan na Rolan Garosu donosi još nekoliko veoma zanimljivih duela, a na prvi pogled se izdvaja okršaj Serene Vilijams i Viktorije Azarenke.

Na terenu Suzan Lenglan igraće Endi Mari i Nik Kirjos, baš kao i Andrej Kuznjecov i Rafael Nadal.

Filip Šatrije (početak u 11h):

Petra Kvitova – Irina-Kamelija Begu

Novak Đoković – Tanasi Kokinakis

Rišar Gaske – Kevin Anderson

Serena Vilijams – Viktorija Azarenka

Suzan Lenglen (početak u 11h):

Endi Mari – Nik Kirjos

Alison van Ujtvank – Kristina Mladenović

Andrej Kuznjecov – Rafael Nadal

Cvetana Pirkonkova – Sloun Stivens

Teren broj 1 (početak u 11h):

Andrea Petković – Sara Erani

David Gofan – Žeremi Šardi

Simone Boleli – David Ferer

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RG: Đoković, Nadal, Marej, Serena...

Izvor: Vesti-online.com, 30.Maj.2015, 10:37

Sedmog dana Rolan Garosa na teren će samo jedan teniser iz Srbije Novak Đoković, koji igra za plasman u osminu finala...Njegov rival je talentovani Australijanac Tanasi Kokinakis, a meč je postavljen na centralni teren Filip Šatrije...Očekivani početak duela je 13.00, pošto program na ovom terenu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.