Ruski ambasador u BiH: Rezolucija o Srebrenici narušava proces pomirenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2024, 12:15

Ruski ambasador u BiH: Rezolucija o Srebrenici narušava proces pomirenja

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov izjavio je da je rezolucija o Srebrenici, o kojoj će raspravljati Generalna skupština UN, velika provokacija koja donosi destabilizaciju i narušava proces pomirenja u BiH.
"Kada su Englezi 2015. godine dobili 'po glavi' vetom Ruske Federacije, pristupili su starinskoj strategiji 'ubij neprijatelja tuđim nožem'. I sad oni koriste neke svoje instrumente u tom pravcu", rekao je Kalabuhov novinarima u Banjaluci, a prenosi Srna.
Prema njegovom mišljenju, to je provokacija za srpski, ali i za bošnjački narod zato što, kako je naveo, zapadni, anglo-saksonski mentori, guraju narativ da su Bošnjaci bili gotovo jedina žrtva u ovim događajima devedesetih godina, da...
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.