Polufinalisti Liverpul, Fulam, Atletiko i Hamburger

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 09.Apr.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polufinalisti Liverpul, Fulam, Atletiko i Hamburger

BEOGRAD - Fudbaleri Liverpula, Fulama, Atletika Madrid i Hamburgera izborili su plasman u polufinale Lige Evrope pošto su sinoć u revanš utakmicama četvrtfinala bili uspešniji od Benfike, Volfsburga, Valensije i Standarda.

Liverpul je posle veoma dobre igre ubedljivo savladao Benfiku sa 4:1, a meč na Enfildu obeležio je dvostruki strelac Fernando Tores. Slavni engleski klub je tako u prilici da eventualnim trijumfom u ovom takmičenju spase sezonu pošto je eliminisan iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Lige šampiona, a odavno je izgubio sve šanse da se umeša u borbu za titulu u Premijer ligi.

Fulam nastavlja sa dobrim partijama u Ligi Evrope, pa je posle Juventusa eliminisao i zvaničnog prvaka Nemačke, Atletiku je u Madridu bio dovoljan remi bez golova da izbaci Valensiju, dok je Hamburger revanš protiv Standarda u Liježu dobio ubedljivije nego kod kuće (3:1).

Rezultati: Liverpul - Benfika 4:1 (2:0) Strelci: Kujt u 27, Lukas u 34. i Tores u 59. i 82. za Liverpul, a Kardoso u 70. minutu za Benfiku.

Prvi meč 1:2, dalje ide Liverpul.

Volfsburg - Fulam 0:1 (0:1) Strelac: Zamora u 1. minutu.

Prvi meč 1:2, dalje ide Fulam.

Atletiko Madrid - Valensija 0:0 Prvi meč 2:2, dalje ide Atletiko.

Standard Lijež - Hamburger 1:3 (1:2) Strelci: De Kamargo u 33. za Standard, a Petrić u 20. i 35. i Gerero u 90. minutu za Hamburger.

Prvi meč 1:2, dalje ide Hamburger.

U polufinalnim mečevima, 22. i 29. aprila, sastaju se Atletiko Madrid - Liverpul i Hamburger - Fulam.

Finalna utakmica Lige Evrope na programu je 12. maja u Hamburgu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.