Pešić: Gvardiola je dolazio na moje treninge da uči

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2016, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić: Gvardiola je dolazio na moje treninge da uči

Jedan od najtrofejnijih košarkaških trenera Svetislav Pešić kaže da još uvek ima motivaciju da radi i veruje da može još puno toga da učini u košarci.

Govoreći o budućnosti srpske košarke kaže da vidi veliki potencijal i smatra Srbiju zemljom košarkaških talenata.

"Ja često kažem da postoje dve zemlje u kojima fudbal nije sport broj jedan već je to košarka – Srbija i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Litvanija. Imamo i puno novih, talentovanih trenera koji donose nove ideje, tako da sa optimizmom gledam na dalji razvoj i popularnost košarke u Srbiji", rekao je Pešić u intervjuu za N1.

Smatra da je Aleksandar Đorđević doneo pravu odluku opredelivši se da bude trener. Dodaje da Đorđević "gura reprezentaciju sa kojom ima i sportske rezultate" i očekuje da se košarkaši plasiraju na Olimpijske igre nakon kvalifikacionog turnira koji se igra u Beogradu.

Za Dušana Ivkovića, koji je objavio odlazak u penziju, kaže da je "jedan od ljudi koji je ostavio pečat ne samo u našoj nego i svetskoj košarci".

"Lično mu želim puno zdravlja i da i dalje pomaže ostalim trenerima i našoj košarci", poručio je Pešić.

Ponosni deda kaže da je unuk Luka odlučio da se bavi košarkom i da je najmlađi, sa 10,5 godina, član ekipe uzrasta do 12 godina koja je postala prvak Nemačke.

I pored brojnih svetskih destinacija u kojima je boravio, Pešić kaže da se najbolje oseća u Pirotu gde će, uz Barselonu i Nemačku, provoditi najviše vremena po završetku trenerske karijere.

Poznanstvo s Gvardiolom

Pešić kaže da donedavnog trenera fudbalskog kluba Bajern Pepa Gvardiolu zna iz vremena dok je bio trener košarkaškog kluba Barselona, gde je Gvardiola u to vreme igrao fudbal.

Kad je Gvardiola postao trener fudbalera Bajerna susreti su postali češći.

"Išao sam da gledam njegov trening, on je dolazio kod mene. Puno smo razgovarali i najviše ga je zanimala tranzicija u odbrani odnosno kad se izgubi lopta kako organizovati kontranapad, kao i zonski presing u košarci i udvajanje preko čitavog terena", objašnjava Pešić.

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

N1 na 1: Intervju sa Svetislavom Pešićem

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2016

Jedan od najtrofejnijih košarkaških trenera Svetislav Pešić kaže da još ima motivaciju da radi i veruje da može još puno toga da učini u košarci. Pogledajte šta je rekao u intervjuu za N1...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.