Iguain i Alveš pokorili Kneževinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2017, 04:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iguain i Alveš pokorili Kneževinu

U deset utakmica Lige šampiona ove sezone, Juventus je primio samo dva gola. U Kneževinu Monako doputovao je posle dvomeča sa Barselonom u kojem je Bufon bio nesavladan. Ostalo je tako i posle prve utakmice polufinala: Monako - Juventus 0:2 (0:1).

Iako su mnogi očekivali da će se gosti braniti i da će najefikasniji tim u "ligama petice" biti taj koji će diktirati tempo, to se nije dogodilo. Juventus je od starta krenuo ofanzivno, sa izuzetno raspoloženim Danijem Alvešom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na desnom beku, pa i krilu.

Upravo je Brazilac bio dvostruki asistent dvostrukom strelcu Gonzalu Iguainu. U 29. i 59. minutu. U obe akcije učestvovao je i Paulo Dibala, a posebno je fantastična bila ona za vodeći pogodak.

Dibala petom do Alveša, on petom u sredinu, a tamo Iguain iz trka šalje loptu u mrežu...

Igrači Monaka su se posle pauze između dva poluvremena malo trgli i po povratku na teren podsetili na ekipu iz dosadašnjeg dela sezone, međutim, iskustvo je prevladalo. A ono je, i te kako, bilo na strani gostiju...

Organizovanom odbranom, ali i sjajnim Bufonom koji je u 46. minutu odbranio šut Falkaa, Juventus je uspeo da neutrališe nekoliko napada Monaka, a onda iz kontre u 59. minutu stigne do kapitalnih 2:0 pred revanš narednog utorka na svom stadionu.

Ponovo su u akciji učestvovali Dibala i Dani Alveš, a završio ju je Iguain.

Tim pogotkom, Argentinac je u ovoj utakmici postigao isti broj golova (dva) koliko u sva 24 prethodna meča eliminacione faze Lige šampiona zajedno!

Statistički gledano, ovaj duel ostaće upamćen i zbog Danija Alveša, koji je prestigao Roberta Karlosa i postao Brazilac sa najviše nastupa ikada u evro-kupovima - 142.

Sa Seviljom je osvojio dva UEFA kupa (2006. i 2007), a zatim sa Barselonom tri Lige šampiona (2009, 2011. i 2015). Četiri puta je podizao pehar Superkupa Evrope. Hoće li i ove godine doći do trofeja, videćemo, ali ako Juventus održi stoprocentan učinak sa francuskim klubovima u eliminacionoj fazi nekog evropskog takmičenja (za sada ima 11 od 11), Alveš će imati čemu da se nada 3. juna u Kardifu. Po svemu sudeći, protiv Real Madrida koji je u prvom polufinalnom duelu kao domaćin savladao gradskog rivala Atletiko 3:0.

Alveš je, takođe, prvi put u svojoj karijeri upisao dve asistencije u jednoj utakmici Lige šampiona. Ko bi rekao...

Monako je na veliko iznenađenje utakmicu počeo bez levog beka i jednog od svojih najboljih igrača, Bendžamina Mendija, koji po prvim informacijama francuskih medija nije bio u timu zbog nediscipline, ali veliko je pitanje koliko li bi njegovo pojavljivanje na terenu promenilo odnos snaga protiv izuzetno raspoloženih i motivisanih igrača Juventusa.

Juče u prvom polufinalu Real Madrid je savladao gradskog rivala Atletiko 3:0.

Revanš mečevi na programu su naredne nedelje, a finale je zakazano za 3. jun u Kardifu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.