Šarliz Teron: “Pobesneli Maks je sjajan feministički film!”

Izvor: Svet, 17.Maj.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarliz Teron: “Pobesneli Maks je sjajan feministički film!”

Mislili ste da je u pitanju tek još jedan akcioni film? Prevarili ste se: u pitanju je ostvarenje oko kojeg se povela oštra polemika – da li Pobesneli Maks: Autoput besa zauzima žestok feministički stav?
U intervjuu na Filmskom festivalu u Kanu glumica Šarliz Teron (39), koja tumači ulogu neustrašive imperatorke Furiose u najnovijem nastavku popularne franšize Pobesneli Maks, na pitanje sadrži li ovaj film feminističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << elemente, dala je veoma zanimljiv odgovor.
Mislim da režiser Džordž Miler uopšte nije imao nameru da snimi feministički film, što priču i način na koji su žene prikazane u njoj čini još snažnijima“, rekla je Šarliz i nastavila:
Džordž poseduje duboko razumevanje za žensku prirodu i shvata da je ona podjednako kompleksna kao i muška. Hteo je da sve to razotkrije u filmu i zahvaljujući tome je snimio sjajan feministički film.

Pogledaj vesti o: Film Besa

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Šarliz Teron: “Pobesneli Maks je sjajan feministički film!”

Izvor: Scandal.rs, 17.Maj.2015

U intervjuu na Filmskom festivalu u Kanu glumica Šarliz Teron (39), koja tumači ulogu neustrašive imperatorke Furiose u najnovijem nastavku popularne franšize Pobesneli Maks, na pitanje sadrži li ovaj film feminističke elemente, dala je veoma zanimljiv odgovor...“Mislim da režiser Džordž Miler...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.