Tamara Dragičević
Tamara Dragičević

Tamara Dragičević

Tamara Dragičević je srpska glumica, rođena u Beogradu 30. marta 1989. godine. Kao mala želela je da postane doktorka, kako je rasla otkrila je svoju veliku ljubav prema glumi. U osnovnoj školi se spremala za svet pozorišta, i krenula je u Dadov gde se pripremala za Akademiju. Danas je jedna od najpopularnijih glumica svoje generacije. Glumi i pojavljuje se u serijama, filmovima, i predstavama.
Njen brat Miodrag Dragičević je takođe glumac. Tamara Dragičević je studirala u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, diplomirala je na fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Poznata je postala po filmu Dragana Bjelogrlića Montevideo Bog te video gde je dobila ulogu Eli verenicu kapitena Milutinca. Zapaženu ulogu je ostvarila i u televizijskoj seriji Vojna akademija gde glumi Nadicu šarmantnu devojku u uniformi, jednu od glavnih pitomaca na Vojnoj akademiji. Bila je učesnica rijalitija Tvoje lice zvuči poznato i pobednica prve epizode. Pokazala se i istakla neverovatnim imitacijama, nastupima, pevanjem i glumom, gde je ostavila veliki utisak na publiku i žiri kao i na gledaoce kraj malih ekrana. Na festivalu dani komedije u Jagodini, u predstavi Dobri ujkica 2012. godine za ulogu Saše nagrađena je statuetom Zlatni ćuran, ona je najmlađa glumica koja je ponela ovu vrednu nagradu. Veliku popularnost uživa među decom i mlađim generacijama.

Vedra, spontana, poletna, i harizmatična glumica čvrsto stoji na zemlji, slava je nije promenila. Veliku podršku dobija od roditelja, brata i sestre, kao i verenika takođe glumca Petra Benčina sa kojim ima najlepšu vezu, javnost ih je okarakterisala kao divan spoj, u medijima su rado viđen par. Po planu Tamara se sprema za novu ulogu, igraće u filmu Tesla najmlađu sestru poznatog naučnika Maricu. Glumi u pozorištu Ateljea 2012 kao i na Zvezdara teatru. Domaći film Igra u tami Juga Radivojevića doneo joj je još veću popularnost gde igra glavnu ulogu Asku, po motivima pripovetke Aska i Vuk Ive Andrića glumeći zajedno sa Viktorom Savićem. Venčaće se naredne godine na Adi Bojani sa verenikom Petrom na najpopularnijoj plaži gde se reka Bojana uliva u Jadransko more. Oni će ozvaničiti svoju dugu vezu i ljubav pred mnogim prijateljima iz sveta glume.

Glumica koja je brzo postala zvezda nije se uobrazila već zrači neposrednošću i vaspitanjem za koje su kako kaže zaslužni njeni roditelji i njen verenik. Tamara Dragičević sebe vidi za deset godina u Srbiji, u pozorištu i na filmu, pored svoje dece i svog muža.

Filmografija:

Zlatna Liga 2010, Sportistkinja, 2010 Montevideo Bog te video Eli Pops, 2011 Miris kiše na Balkanu Buka, 2013 Na putu za Montevideo Eli Pops, 2014 Vojna akademija Nadica Arsić, 2015 Tesla Marica Tesla Kosanović, 2015 Igra u Tami Aska.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 18.Apr.2022, 20:15

MUŽ NINE JANKOVIĆ JE BRAT TAMARE DRAGIČEVIĆ "Suprug mi mnogo pomaže", venčali su se u crkvi Svetog Marka, a ovo je istina o njihovom braku (VIDEO)

Šarmantna glumica kaže da veliku podršku dobija od muža koji je zadužen za čuvanje dece Vukašina i Ivanke dok ona snima serije.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 03.Apr.2022, 17:24

INTERVJU Tamara Dragičević: U životu je ključno da li si deo rešenja ili deo problema

Da li je čovekov život fatalnost ili pitanje izbora, teško je reći. Verovatna i jedno i drugo. To se prepliće. Ko bi ga...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2022, 11:52

"ONA JE PROFESIONALNA K**VA!" Tamara Dragičević o novom poslovnom potezu - Družila bih se sa PROSTITUTKAMA

ONA JE PROFESIONALNA K**VA! Tamara Dragičević o novom poslovnom potezu - Družila bih se sa PROSTITUTKAMA

Glumica o odnosu prema ljudima.... Tamara Dragičević (33) kaže da bi bez problema mogla da se druži sa prostitutkama. Glumica u novoj predstavi "Čudo u Šarganu" Jugoslovenskog dramskog pozorišta igra Gospavu, ženu koja se bavi "najstarijim zanatom". Zvezda filma "Toma" poručuje da ljude ne deli po tome ko su i šta su, kao i da bi mogla da se sprijatelji sa svakim ko je dobar čovek. - Moja junakinja u predstavi je profesionalna kurva i toga se ne stidi,...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 02.Apr.2022

"DRUŽILA BIH SE SA PROSTITUTKAMA" Intervju Tamare Dragičević: "One su u sebi potpune drugačije"

Tamara Dragičević (33) kaže da bi bez problema mogla da se druži sa prostitutkama. Glumica u novoj predstavi...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 31.Mar.2022, 11:01

(VIDEO) Tamara Dragičević doživela ŠOK U POZORIŠTU Nije očekivala da će ovo zateći, DOBILA I POKLON

Popularna mlada glumica Tamara Dragičević proslavila je svoj 33. rođendan, na najlepši mogući i uzbudljiv način. Žurku iznenađenja su joj priredili kolege, kao i brat Miodrag.

Detaljnije >>

Izvor: Lepota i zdravlje, 29.Mar.2022, 16:03

Kozmetički tretmani po meri poznatih: Evo na koje metode se oslanjaju Olivera Kovačević, Tamara Dragičević i Maja Manojlović…

Kozmetički tretmani po meri poznatih: Evo na koje metode se oslanjaju Olivera Kovačević, Tamara Dragičević i Maja Manojlović…

Kozmetički tretmani zauzimaju važno mesto u režimu nege ove tri dame, posebno na prelasku iz zimske u prolećnu sezonu i pripremi kože za izlaganje pogledima. Kozmetički tretmani po meri poznatih Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa RTS-a: TwinLight laser + PRP + mezoterapija = dobitna formula Zimski period godine za mene je uvek veliki izazov. Koža mi je izuzetno suva i osetljiva, te zahteva posebnu negu kako bi ostala sveža i baršunasta. Hladnoća i vetar dodatno je isušuju,...

Detaljnije >>