Tamara Dragičević
Tamara Dragičević

Tamara Dragičević

Tamara Dragičević je srpska glumica, rođena u Beogradu 30. marta 1989. godine. Kao mala želela je da postane doktorka, kako je rasla otkrila je svoju veliku ljubav prema glumi. U osnovnoj školi se spremala za svet pozorišta, i krenula je u Dadov gde se pripremala za Akademiju. Danas je jedna od najpopularnijih glumica svoje generacije. Glumi i pojavljuje se u serijama, filmovima, i predstavama.
Njen brat Miodrag Dragičević je takođe glumac. Tamara Dragičević je studirala u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, diplomirala je na fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Poznata je postala po filmu Dragana Bjelogrlića Montevideo Bog te video gde je dobila ulogu Eli verenicu kapitena Milutinca. Zapaženu ulogu je ostvarila i u televizijskoj seriji Vojna akademija gde glumi Nadicu šarmantnu devojku u uniformi, jednu od glavnih pitomaca na Vojnoj akademiji. Bila je učesnica rijalitija Tvoje lice zvuči poznato i pobednica prve epizode. Pokazala se i istakla neverovatnim imitacijama, nastupima, pevanjem i glumom, gde je ostavila veliki utisak na publiku i žiri kao i na gledaoce kraj malih ekrana. Na festivalu dani komedije u Jagodini, u predstavi Dobri ujkica 2012. godine za ulogu Saše nagrađena je statuetom Zlatni ćuran, ona je najmlađa glumica koja je ponela ovu vrednu nagradu. Veliku popularnost uživa među decom i mlađim generacijama.

Vedra, spontana, poletna, i harizmatična glumica čvrsto stoji na zemlji, slava je nije promenila. Veliku podršku dobija od roditelja, brata i sestre, kao i verenika takođe glumca Petra Benčina sa kojim ima najlepšu vezu, javnost ih je okarakterisala kao divan spoj, u medijima su rado viđen par. Po planu Tamara se sprema za novu ulogu, igraće u filmu Tesla najmlađu sestru poznatog naučnika Maricu. Glumi u pozorištu Ateljea 2012 kao i na Zvezdara teatru. Domaći film Igra u tami Juga Radivojevića doneo joj je još veću popularnost gde igra glavnu ulogu Asku, po motivima pripovetke Aska i Vuk Ive Andrića glumeći zajedno sa Viktorom Savićem. Venčaće se naredne godine na Adi Bojani sa verenikom Petrom na najpopularnijoj plaži gde se reka Bojana uliva u Jadransko more. Oni će ozvaničiti svoju dugu vezu i ljubav pred mnogim prijateljima iz sveta glume.

Glumica koja je brzo postala zvezda nije se uobrazila već zrači neposrednošću i vaspitanjem za koje su kako kaže zaslužni njeni roditelji i njen verenik. Tamara Dragičević sebe vidi za deset godina u Srbiji, u pozorištu i na filmu, pored svoje dece i svog muža.

Filmografija:

Zlatna Liga 2010, Sportistkinja, 2010 Montevideo Bog te video Eli Pops, 2011 Miris kiše na Balkanu Buka, 2013 Na putu za Montevideo Eli Pops, 2014 Vojna akademija Nadica Arsić, 2015 Tesla Marica Tesla Kosanović, 2015 Igra u Tami Aska.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Tamara Dragičević iznenadila sve izjavom: Petar dođe da nas obiđe ponekad!

Tamara Dragičević iznenadila sve izjavom: Petar dođe da nas obiđe ponekad!

Tamara Dragičević i Petar Benčina, čekaju treće dete. Glumica je u jednom intervjuu otkrila svoje najveće strahove, ali i izenadila izjavama o porodici i roditeljstvu.. Popularna glumica ističe da joj je jedno od najomraženijih pitanja, da li joj suprug pomaže oko dece. - Kad čujem pitanje: "Da li mi Petar pomaže", odakle da krenem? Kako se uopšte daje odgovor na to pitanje? Prva pomisao: "Bože, kako pomaže?", ne pomaže on meni, to su i njegova deca....

Izvor: Svet plus, 24.Apr.2024, 12:29

Detaljnije >>

VELIKI TRUDNIČKI STOMAK I ANIMAL PRINT Tamara Dragičević u javnosti u nesvakidašnjem izdanju - razvukla osmeh i BROJI SITNO do porođaja (FOTO)

Sinoć je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana premijera predstave "Mihael Kolhas", na kojoj je, između ostalih, bila i glumica Tamara Dragičević.

Izvor: Blic, 18.Apr.2024, 07:01

Detaljnije >>

Tamara i Petar dugo skrivali pol treće bebe od svih, ali sada je zvanično (FOTO)

Tamara i Petar dugo skrivali pol treće bebe od svih, ali sada je zvanično (FOTO)

Treće dete Tamare Dragičević i Petra Benčine uskoro stiže na svet

Izvor: Story, 12.Apr.2024, 10:05

Detaljnije >>

Tamara Dragičević i Petar Benčina otkrili pol bebe! (FOTO)

Tamara Dragičević i Petar Benčina otkrili pol bebe! (FOTO)

Tamara Dragičević i Petar Benčina, čekaju treće dete, a nedavno su pred svojim najbližima otkrili i pol deteta. . Naši poznati glumci se raduju dolasku još jednog sina, dok njihova deca nestrpljivo iščekuju proširenje porodice. U domu ovog glumačkog para, trenutno je atmosfera ispunjena radošću, jer su nedavno uselili u svoj novi dom. Ovaj korak omogućiće im bolju organizaciju života, a njihova deca, Staša i Lazar, će sada imati svoje posebne sobe.

Izvor: Svet plus, 12.Apr.2024

Detaljnije >>

OTKRIVEN POL BEBE TAMARE DRAGIČEVIĆ I PETRA BENČINE Glumica je treći put trudna, a zbog proširenja porodice je usledila SELIDBA

Glumci Tamara Dragičević i Petar Benčina čekaju treće dete, čemu se neizmerno raduju.

Izvor: Blic, 11.Apr.2024, 22:00

Detaljnije >>