Tamara Dragičević
Tamara Dragičević

Tamara Dragičević

Tamara Dragičević je srpska glumica, rođena u Beogradu 30. marta 1989. godine. Kao mala želela je da postane doktorka, kako je rasla otkrila je svoju veliku ljubav prema glumi. U osnovnoj školi se spremala za svet pozorišta, i krenula je u Dadov gde se pripremala za Akademiju. Danas je jedna od najpopularnijih glumica svoje generacije. Glumi i pojavljuje se u serijama, filmovima, i predstavama.
Njen brat Miodrag Dragičević je takođe glumac. Tamara Dragičević je studirala u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, diplomirala je na fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Poznata je postala po filmu Dragana Bjelogrlića Montevideo Bog te video gde je dobila ulogu Eli verenicu kapitena Milutinca. Zapaženu ulogu je ostvarila i u televizijskoj seriji Vojna akademija gde glumi Nadicu šarmantnu devojku u uniformi, jednu od glavnih pitomaca na Vojnoj akademiji. Bila je učesnica rijalitija Tvoje lice zvuči poznato i pobednica prve epizode. Pokazala se i istakla neverovatnim imitacijama, nastupima, pevanjem i glumom, gde je ostavila veliki utisak na publiku i žiri kao i na gledaoce kraj malih ekrana. Na festivalu dani komedije u Jagodini, u predstavi Dobri ujkica 2012. godine za ulogu Saše nagrađena je statuetom Zlatni ćuran, ona je najmlađa glumica koja je ponela ovu vrednu nagradu. Veliku popularnost uživa među decom i mlađim generacijama.

Vedra, spontana, poletna, i harizmatična glumica čvrsto stoji na zemlji, slava je nije promenila. Veliku podršku dobija od roditelja, brata i sestre, kao i verenika takođe glumca Petra Benčina sa kojim ima najlepšu vezu, javnost ih je okarakterisala kao divan spoj, u medijima su rado viđen par. Po planu Tamara se sprema za novu ulogu, igraće u filmu Tesla najmlađu sestru poznatog naučnika Maricu. Glumi u pozorištu Ateljea 2012 kao i na Zvezdara teatru. Domaći film Igra u tami Juga Radivojevića doneo joj je još veću popularnost gde igra glavnu ulogu Asku, po motivima pripovetke Aska i Vuk Ive Andrića glumeći zajedno sa Viktorom Savićem. Venčaće se naredne godine na Adi Bojani sa verenikom Petrom na najpopularnijoj plaži gde se reka Bojana uliva u Jadransko more. Oni će ozvaničiti svoju dugu vezu i ljubav pred mnogim prijateljima iz sveta glume.

Glumica koja je brzo postala zvezda nije se uobrazila već zrači neposrednošću i vaspitanjem za koje su kako kaže zaslužni njeni roditelji i njen verenik. Tamara Dragičević sebe vidi za deset godina u Srbiji, u pozorištu i na filmu, pored svoje dece i svog muža.

Filmografija:

Zlatna Liga 2010, Sportistkinja, 2010 Montevideo Bog te video Eli Pops, 2011 Miris kiše na Balkanu Buka, 2013 Na putu za Montevideo Eli Pops, 2014 Vojna akademija Nadica Arsić, 2015 Tesla Marica Tesla Kosanović, 2015 Igra u Tami Aska.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

"UPOZNATE SE I POSLE DVA SATA SE STRASNO LJUBITE" Tamara Dragičević o intimnim scenama na filmu "AKO TREBA ŠETAĆU GOLA"

U svetu se povelo pitanje zapošljavanja koordinatora intimnosti na setu, a naša glumica kaže da bi takav čovek i kod nas bio poželjan.

Izvor: Blic, 08.Dec.2023, 18:06

Detaljnije >>

"GOVORILA SAM - ŠTA TI JE, BEBO?" Tamara Dragičević o problemima u roditeljstvu: "Nisam znala šta treba detetu, kao da mi je ONO KRIVO ZA SVE"

Poznata glumica Tamara Dragičević u braku je sa kolegom Petrom Benčinom, a sad je rešila da otvori dušu...

Izvor: Blic, 07.Dec.2023, 07:01

Detaljnije >>

STRAHOVI, STREPNJE I DRUGI DEMONI Tamara Dragičević: Postoje teški trenuci koji dovode ženu u situaciju da se zapita da li je dobra majka

Uloga Nine u predstavi “Mama” je moj najizazovniji pozorišni zadatak do sada, bavimo se pitanjima koja se zapravo nikada ne otvaraju - kaže popularna glumica Tamara Dragičević.

Izvor: Blic, 28.Nov.2023, 21:17

Detaljnije >>

U pozorištu Atelje 212 počele su  probe komada „Mama“: O ulozi za koju smo naučeni da treba da bude prirodna

U pozorištu Atelje 212 počele su probe komada "Mama" prema tekstu nagrađivane britanske autorke Morgan Lojd Malkolm, u...

Izvor: Danas, 02.Nov.2023, 13:57

Detaljnije >>

(FOTO) TRANSFORMACIJA GLUMCA Mlađi brat Tamare Dragičević stavio dugačku PERIKU i nasmejao sve

Miodrag Dragičević nasmejao je sve poslednjom objavom na Instagramu, kada je imitirao sestru Tamaru.

Izvor: Blic, 27.Okt.2023, 16:11

Detaljnije >>

OVO JE MAJKA TAMARE DRAGIČEVIĆ Slavlje u domu naše glumice, svi komentarišu jedno:"Kao da su sestre" (FOTO)

Glumica Tamara Dragičević važi za jednu od najlepših na našoj javnoj sceni, a pored supruga Petra Benčine, najveća podrška oduvek joj je bila majka Sanja.

Izvor: Blic, 06.Okt.2023, 11:39

Detaljnije >>

Naš glumački par je SEDAM GODINA u braku, a ovako je počela njihova ljubav: Mislila je da je nadmen, a onda ju je osvojio: "Bilo mi je neprijatno, samo sam se mami poverila"

Par važi za jedan od najskladnijih na domaćoj glumačkoj sceni i mnogima su inspiracija kakav odnos treba da bude. Kruna skladnog braka Petra...

Izvor: Blic, 02.Okt.2023, 22:54

Detaljnije >>