Nina Janković
Nina Janković

Nina Janković Dičić je srpska glumica. Rođena je 20. aprila 1988. godine u Šapcu. Važi za seks simbol i jednu od najlepših glumica. Živi i radi u Beogradu. Ninini roditelji su Raduško i Slavica, ima i starijeg brata Filipa.

Dugo je trenirala atletiku, bavila se sportom, i zanimala se za glumu i pozorište. U rodnom gradu je pohađala školu za umetničke zanate i umetnike, smer Stilski krojač modni kreator. Uz oca koji se bavi glumom Nina je zavolela svet glume. 2009. godine je upoznala ekonomistu Mateju Dičića, brata od ujaka njene drugarice Tamare Dragičević. Verili su se u novogodišnjoj noći 2012. godine. 31. maja 2014. godine Nina i Mateja su se venčali. Crkveno venčanje je održano u crkvi Svetog Marka na Tašmajdanu. Mladini kumovi su bili glumci Miodrag Radonjić i Ivan Mihailović, nosila je venčanicu Oleg Kasini zatim haljinu u boji kajsije i kreaciju Vere Vang.

Ninini glumački uzori su: Tanja Bošković, Nela Mihajlović, i Nataša Ninković. Veliki je obožavalac Džoni Depa i Meril Strip, njene bliske prijateljice su Anja Alač, i Tamara Dragičević. Nina govori engleski, španski i ruski jezik.

2011. godine je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Njen diplomski rad je bila predstava Greta strana 89. Na trećoj godini studija je debitovala u filmu Montevideo, Bog te video, bila je Valerija ekscentrična beogradska umetnica koja želi da zavede dva najbolja druga. Za potrebe filma Nina se obnažila, i za ovu ulogu je osvojila MTV movie avard, za najbolju glumicu.

2011. godine je glumila u serijama Pevaj brate, Igra istine, i Cvat lipe na Balkanu, učestvovala je u snimanju serija Jagodići i Budva na pjenu od mora.

2015. godine je bila Ljubica Otašević u filmu Bićemo prvaci sveta, dok 2016. godine je imala jednu od glavnih uloga u seriji Vere i zavere koja je rađena na osnovu istoimenog romana književnika Aleksandra Tišme. Glumila je i Danicu u filmu Dnevnik mašinovođe, Mašu u humorističkoj seriji Nemoj da zvocaš, pozajmljivala je glas u crtanim filmovima, i forenzičarku Jelenu u seriji Ubice moga oca.

Igrala je u sledećim pozorišnim predstavama Ana Karenjina, Mizantrop, Veliki talas, Leptiri su slobodni, Prljave ruke, Upoznaj mog tatu, i u novoj predstavi Ljubav i Moda gde igra lepoticu za kojom je uzdisao ceo Beograd Sonju Ilić.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: B92, 13.Maj.2021, 16:27

Upoznajte Ivanku: Prva fotografija Nine Janković sa bebom FOTO

Upoznajte Ivanku: Prva fotografija Nine Janković sa bebom FOTO

Nina Janković i njen suprug Mateja Dičić nedavno su postali roditelji devojčice kojoj su dali ime Ivanka.. Nina je sada podelila na Instagramu prvu zajedničku fotografiju i napisala: "Moja mala devojčica, puna je velikih želja, baš kao šipak pun koščica, tako je puna veselja", napisala je Nina. Nina je sa ekonomistom Matejom Dičićem dobila ćerku na Uskrs....

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 13.Maj.2021

(FOTO) PRVA SLIKA NINE JANKOVIĆ SA ĆERKOM IVANKOM Dala joj je biblijsko ime, a prizor dok je drži u naručju topi srca

Nina Janković i njen suprug Mateja Dičić postali su početkom maja roditelji male Ivanke. Glumica je sada objavila prvu fotografiju sa ćerkom i prizorom raznežila.

Detaljnije >>

Izvor: Story, 13.Maj.2021

EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA: Upoznajte bebu Ivanku, ćerkicu Nine Janković

EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA: Upoznajte bebu Ivanku, ćerkicu Nine Janković

Ćerka Nine Janković je pre samo nekoliko dana došla na svet i već je svojom slatkoćom osvojila sve simpatije.

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 06.Maj.2021, 09:38

SIN VUKAŠIN SE NAJVIŠE OBRADOVAO ŠTO JE DOBIO SESTRU IVANKU Nina Janković o naslednici, bitki s koronom i seriji Kalkanski krugovi

SIN VUKAŠIN SE NAJVIŠE OBRADOVAO ŠTO JE DOBIO SESTRU IVANKU Nina Janković o naslednici, bitki s koronom i seriji Kalkanski krugovi

Glumica otkriva za Kurir da je saznala da je u drugom stanju i da je to prvo saopštila Vojinu Ćetkoviću i Nataši Ninković

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021

Ova dva POZNATA GLUMCA su KUMOVI Nine Janković: Porodila se na Vaskrs, a malo ko je znao ove detalje

Ova dva POZNATA GLUMCA su KUMOVI Nine Janković: Porodila se na Vaskrs, a malo ko je znao ove detalje

Prijateljstvo sa kolegama je krunisala kumstvom.. Glumica Nina Janković na Uskrs, 2. maja, porodila se i na svet donela drugo dete - ćerku Ivanku. Iako je njen život prilično izložen javnosti, ono što mnogi ne znaju o Nini jeste to da ima dva kuma i da su obojica poznati glumci. Nina Janković se 2014. godine udala za supruga Matiju Dičića, a tada je prijateljstvo sa kolegama Miodragom Radonjićem i Ivanom Mihailovićem krunisala kumstvom. A...

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2021, 17:08

Nina Janković sa izašla iz porodilišta, sa mužem razmjenjivala poljupce

Glumica Nina Janković (33) porodila se na Vaskrs, i na svijet donijela kćerkicu. Glumica je fotografijom iz porodilišta...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 05.Maj.2021

Nina Janković sa ćerkom Ivankom IZAŠLA IZ PORODILIŠTA Glumica ispred bolnice razmenjivala poljupce sa mužem

Glumica Nina Janković porodila se na Uskrs, 2. maja, i na svet donela ćerku Ivanku, a danas je sa suprugom Matijom Dičićem izvela naslednicu iz porodilišta.

Detaljnije >>