Nina Janković
Nina Janković

Nina Janković Dičić je srpska glumica. Rođena je 20. aprila 1988. godine u Šapcu. Važi za seks simbol i jednu od najlepših glumica. Živi i radi u Beogradu. Ninini roditelji su Raduško i Slavica, ima i starijeg brata Filipa.

Dugo je trenirala atletiku, bavila se sportom, i zanimala se za glumu i pozorište. U rodnom gradu je pohađala školu za umetničke zanate i umetnike, smer Stilski krojač modni kreator. Uz oca koji se bavi glumom Nina je zavolela svet glume. 2009. godine je upoznala ekonomistu Mateju Dičića, brata od ujaka njene drugarice Tamare Dragičević. Verili su se u novogodišnjoj noći 2012. godine. 31. maja 2014. godine Nina i Mateja su se venčali. Crkveno venčanje je održano u crkvi Svetog Marka na Tašmajdanu. Mladini kumovi su bili glumci Miodrag Radonjić i Ivan Mihailović, nosila je venčanicu Oleg Kasini zatim haljinu u boji kajsije i kreaciju Vere Vang.

Ninini glumački uzori su: Tanja Bošković, Nela Mihajlović, i Nataša Ninković. Veliki je obožavalac Džoni Depa i Meril Strip, njene bliske prijateljice su Anja Alač, i Tamara Dragičević. Nina govori engleski, španski i ruski jezik.

2011. godine je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Njen diplomski rad je bila predstava Greta strana 89. Na trećoj godini studija je debitovala u filmu Montevideo, Bog te video, bila je Valerija ekscentrična beogradska umetnica koja želi da zavede dva najbolja druga. Za potrebe filma Nina se obnažila, i za ovu ulogu je osvojila MTV movie avard, za najbolju glumicu.

2011. godine je glumila u serijama Pevaj brate, Igra istine, i Cvat lipe na Balkanu, učestvovala je u snimanju serija Jagodići i Budva na pjenu od mora.

2015. godine je bila Ljubica Otašević u filmu Bićemo prvaci sveta, dok 2016. godine je imala jednu od glavnih uloga u seriji Vere i zavere koja je rađena na osnovu istoimenog romana književnika Aleksandra Tišme. Glumila je i Danicu u filmu Dnevnik mašinovođe, Mašu u humorističkoj seriji Nemoj da zvocaš, pozajmljivala je glas u crtanim filmovima, i forenzičarku Jelenu u seriji Ubice moga oca.

Igrala je u sledećim pozorišnim predstavama Ana Karenjina, Mizantrop, Veliki talas, Leptiri su slobodni, Prljave ruke, Upoznaj mog tatu, i u novoj predstavi Ljubav i Moda gde igra lepoticu za kojom je uzdisao ceo Beograd Sonju Ilić.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Story, 13.Feb.2019, 17:45

NOVA ULOGA, NOVA FRIZURA: Nini Janković ovaj hairstyle SAVRŠENO STOJI (foto)

NOVA ULOGA, NOVA FRIZURA: Nini Janković ovaj hairstyle SAVRŠENO STOJI (foto)

Glumica Nina Janković odlučila je da osveži svoj izgled, a kako to najčešće biva kada su dame u pitanju “stradala” je kosa. Nina se tako odlučila za još uvek aktuelan lob – kosu do ramena. Naime, izgleda da...

Detaljnije >>


Izvor: B92, 13.Feb.2019

Naša lepa glumica ima novu frizuru i stoji joj savršeno FOTO

Naša lepa glumica ima novu frizuru i stoji joj savršeno FOTO

Naša glumica Nina Janković odlučila je da unese novine u svoj izgled.. Budući da je i dalje popularna kosa do ramena, naša lepa glumica odvažila se da skrati kosu zbog nove uloge. Bujnu dugu kosu zamenila je novom dužinom koja joj...

Detaljnije >>

Izvor: SEEcult.org, 21.Jan.2019, 21:06

Pad, BG

Vrsta dogadjaja:  Pozorište Datum:  Saturday, February 2, 2019 - 20:00 Link:  https://zvezdarateatar.rs Zvezdara teatar, Milana Rakića 38, Beograd Gostuje Centar za kulturu Svilajnac Kokan...

Detaljnije >>

Izvor: Story, 17.Dec.2018, 19:41

NINA JANKOVIĆ PRODAJE STAN: Glumica i njen suprug zbog sina doneli VELIKU ŽIVOTNU ODLUKU!

NINA JANKOVIĆ PRODAJE STAN: Glumica i njen suprug zbog sina doneli VELIKU ŽIVOTNU ODLUKU!

Zvezda serije “Ubice mog oca” Nina Janković i njen suprug, bankar Mateja Dičić, odlučili su da prodaju stan u kojem žive već nekoliko godina na periferiji Beograda, u naselju Banovo Brdo. Par želi da od novca od prodaje...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 17.Dec.2018

NINA JANKOVIĆ PRODAJE STAN Glumica i njen suprug zbog sina doneli veliku odluku, a ovako će potrošiti novac

Zvezda serije “Ubice mog oca” Nina Janković i njen suprug, bankar Mateja Dičić, odlučili su da prodaju stan u kojem žive već nekoliko godina na periferiji Beograda, u naselju Banovo Brdo.

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2018, 17:53

Osnovano Udruženje "Dalmacija"

Osnovano Udruženje Dalmacija

Zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Кovačević i sekretar Skupštine GO Zemun Marko Janković prisustvovali su osnivačkoj skupštini Udruženja za društveno ekonomski razvoj ''Dalmacija'' koja je održana u velikoj sali Gradske opštine Zemun.. Osnivačkoj skupštini su prisustvovali čelni ljudi gradova Кnina i Skradina, opština Ervenik, Biskupija i Кistanje, kao i predstavnici Šibensko-kninske županije. Takođe, prisutni su bili i čelnici opština Zemun,...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 26.Nov.2018, 11:32

VRATILA SE NA POSAO SAMO DVA MESECA POSLE POROĐAJA Popularna glumica otkrila je da su joj sina donosili na set da ga doji

Glumica Nina Janković Dičić samo dva meseca nakon porođaja vratila se poslovnim obavezama kako bi snimala treću sezonu serije "Ubice moga oca".

Detaljnije >>