Nina Janković
Nina Janković

Nina Janković Dičić je srpska glumica. Rođena je 20. aprila 1988. godine u Šapcu. Važi za seks simbol i jednu od najlepših glumica. Živi i radi u Beogradu. Ninini roditelji su Raduško i Slavica, ima i starijeg brata Filipa.

Dugo je trenirala atletiku, bavila se sportom, i zanimala se za glumu i pozorište. U rodnom gradu je pohađala školu za umetničke zanate i umetnike, smer Stilski krojač modni kreator. Uz oca koji se bavi glumom Nina je zavolela svet glume. 2009. godine je upoznala ekonomistu Mateju Dičića, brata od ujaka njene drugarice Tamare Dragičević. Verili su se u novogodišnjoj noći 2012. godine. 31. maja 2014. godine Nina i Mateja su se venčali. Crkveno venčanje je održano u crkvi Svetog Marka na Tašmajdanu. Mladini kumovi su bili glumci Miodrag Radonjić i Ivan Mihailović, nosila je venčanicu Oleg Kasini zatim haljinu u boji kajsije i kreaciju Vere Vang.

Ninini glumački uzori su: Tanja Bošković, Nela Mihajlović, i Nataša Ninković. Veliki je obožavalac Džoni Depa i Meril Strip, njene bliske prijateljice su Anja Alač, i Tamara Dragičević. Nina govori engleski, španski i ruski jezik.

2011. godine je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Njen diplomski rad je bila predstava Greta strana 89. Na trećoj godini studija je debitovala u filmu Montevideo, Bog te video, bila je Valerija ekscentrična beogradska umetnica koja želi da zavede dva najbolja druga. Za potrebe filma Nina se obnažila, i za ovu ulogu je osvojila MTV movie avard, za najbolju glumicu.

2011. godine je glumila u serijama Pevaj brate, Igra istine, i Cvat lipe na Balkanu, učestvovala je u snimanju serija Jagodići i Budva na pjenu od mora.

2015. godine je bila Ljubica Otašević u filmu Bićemo prvaci sveta, dok 2016. godine je imala jednu od glavnih uloga u seriji Vere i zavere koja je rađena na osnovu istoimenog romana književnika Aleksandra Tišme. Glumila je i Danicu u filmu Dnevnik mašinovođe, Mašu u humorističkoj seriji Nemoj da zvocaš, pozajmljivala je glas u crtanim filmovima, i forenzičarku Jelenu u seriji Ubice moga oca.

Igrala je u sledećim pozorišnim predstavama Ana Karenjina, Mizantrop, Veliki talas, Leptiri su slobodni, Prljave ruke, Upoznaj mog tatu, i u novoj predstavi Ljubav i Moda gde igra lepoticu za kojom je uzdisao ceo Beograd Sonju Ilić.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Iscepana majica na glavi i čaša u ruci: Ovako je Miloš Biković proslavio rođenje sina (FOTO)

Iscepana majica na glavi i čaša u ruci: Ovako je Miloš Biković proslavio rođenje sina (FOTO)

Miloš Biković postao je otac pre nekoliko dana. Njegova supruga Ivana je na svet donela dečaka kojem su dali ime Vasilije. Veliki broj glumaca uveličao je slavlje povodom dolaska glumčevog naslednika, među kojima su bili Miodrag Radonjić, Tamara Dragičević,...

Izvor: Luftika.rs, 11.Jan.2024, 18:05

Detaljnije >>

(VIDEO) SLAVLJE POVODOM ROĐENJA SINA MILOŠA BIKOVIĆA Ponosni tata sa maramom na glavi i viskijem u ruci, tu su Miodrag Radonjić, Jelisaveta, Nina Janković...

Glumac Miloš Biković i njegova izabranica Ivana Malić dobili su sina kom su dali ime Vasilije.

Izvor: Blic, 11.Jan.2024

Detaljnije >>

(FOTO) SIN I ĆERKA NINE JANKOVIĆ OKITILI JELKU Naša glumica podelila delić atmosfere iz PORODIČNOG DOMA - Ovo se ne dešava često!

Gluimica Nina Janković se pored uspešne karijere, može pohvaliti i divnom porodicom koja joj je na prvom mestu i sa kojima obožava da provodi vreme u različitim aktivnostima.

Izvor: Blic, 16.Dec.2023, 07:01

Detaljnije >>

"UKOČILA SE, NIŠTA NISAM MOGAO" Vuk Kostić imao problem da snima intimne scene sa Ninom Janković: "300 ljudi nas je gledalo, BILO JE NEPRIJATNO"

Glumac Vuk Kostić otkriva da mu je bio problem da ima intimne scene u prvoj sezoni “Ubice moga oca” sa glumicom Ninom Janković.

Izvor: Blic, 08.Dec.2023, 12:59

Detaljnije >>

Rabanne H&M kolekcija ekskluzivno predstavljena u Beogradu

Dugoočekivana kolekcija Rabanne H&M ekskluzivno je predstavljena u Beogradu, u prisustvu velikog broja poznatih ličnosti iz sveta mode, muzike i filma, iz Srbije i regiona. Ceo događaj je protekao u znaku šljokica, srebra i zlata,...

Izvor: Domino Magazin, 08.Nov.2023, 11:06

Detaljnije >>