Laciju preti katanac zbog navijača

Izvor: Mondo, 26.Feb.2013, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laciju preti "katanac" zbog navijača

Evropska fudbalska unija optužila je rimski klub zbog rasističkih ispada svojih fanova, četvrti put u Ligi Evrope ove sezone.

Lacio je suočen sa suspenzijom stadiona zbog rasističkih ispada i drugih incidenata koje su izazvali njegovi navijači.

Fanovi rimskog kluba su su za vreme utakmice sa Borusijom iz Menhengladbaha prošlog četvrtka osim rasističkih povika, koristili pritotehnička sredstva i ubacivali predmete na teren, a disciplinska komisija UEFA ocenila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je da je organizacija meča bila slaba, zbog čega će se "naći na tapetu" na sastanku u Nionu.

Lacio je krajem januara već platio kaznu od 140.000 evra zbog rasističkih ispada svojih navijača na mečevima protiv Totenhema i Maribora.

Disciplinska komisija UEFA tada je odlučila da, ukoliko se ponove slični incidenti u naredne dve godine, italijanski klub kazni odigravanjem jednog meča pred praznim tribinama.

UEFA je ove sezone ukupno kaznila Lacio sa 180.000 evra.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.