Slovenačka BOMBA, fantastični Amerikanac uzima državljanstvo i igra na Evrobasketu?!

Izvor: Sportske.net, 11.Maj.2017, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenačka "BOMBA", fantastični Amerikanac uzima državljanstvo i igra na Evrobasketu?!

Pravnici su na potezu, pokušaće sve kako bi američki košarkaš i jedan od najboljih u Evroligi ove sezone zaigrao na Evrobasketu za Sloveniju.

Prema pisanju "Ekipe", slovenačkog portala, Entroni Rendolf, košarkaš Real Madrida, spreman je da zaigra za reprezentaciju Slovenije na predstojećem Evrobasketu.

U Sloveniji je danas odjeknulo kada je ovo objavljeno, smatraju da su spremni da napadnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i medalju na Evrobasketu.

Problem postoji, on je pravne prirode, sada je samo na pravnoj službi Košarkaškog saveza Slovenije da pripremi papire na vreme kako bi Entoni Rendolf dobio državljanstvo i zaigrao za Sloveniju.

Entoni Rendolf je ove sezone jedan od najboljih košarkaša Real Madrida, ali i jedan od najboljih košarkaša u Evroligi. U svojoj karijeri je igrao i 7 sezona u NBA ligi.

Nije slučajno Goran Dragić, NBA zvezda, pre par meseci rekao da će Slovenija napasti medalju na Evrobasketu.

Slovenija će na Evrobasketu igrati zajedno sa Fincima, Francuzima, Grcima, Poljacima i Islandom u grupi A koja je smeštena u Finskoj, u Helsinkiju.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pojačanje za Slovence " Rendolf postaje "Zmajček"?

Izvor: B92, 11.Maj.2017

Reprezentacija Slovenije ima velike ambicije pred predstojeće Evropsko prvenstvo, pa u skladu sa očekivanjima voljni su da naturalizuju Entonija Rendolfa...Još davno Slovenci su želeli da daju pasoš centru Efesa Brajantu Danstonu, ali je on tada odlučio da prihvati ponudu Jermenije...Kako prenosi...

Nastavak na B92...

Amerikanac dobio grčko državljanstvo, da li će igrati na Evrobasketu?

Izvor: Sportske.net, 12.Maj.2017, 12:39

Evrobasket nam se bliži, a prema svemu sudeći, biće dosta naturalizovanih košarkaša...Mnogi se pitaju ima li smisla ubacivati strane košarkaše u nacionalne timove, smatra se da se tako narušava ugled reprezentacije i da to više i nije reprezentacija jedne zemlje, da više podseća na klupsku...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.