SRBIJA NEZAUSTAVLJIVO JURI NAPRED: Predsednik Vučić najavio - od 1. januara prosečna plata 600 EVRA

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 11:23

SRBIJA NEZAUSTAVLJIVO JURI NAPRED: Predsednik Vučić najavio - od 1. januara prosečna plata 600 EVRA

Odlične vesti za naše građane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je obišavši vakcinalni punkt u beogradskoj kasarni Dedinje saopštio i nekoliko važnih vesti koje se tiču ekonomije i privre

Prva je procena MMF koja je stigla kasno sinoć a prema kojoj će privredni rast Srbije prema novim projekcijama MMF biti 6 odsto u ovoj godini a u 2022. 4,5 odsto. Takođe, stopa deficita je smanjena.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Važno je što MMF kaže da Srbija neće preći 60,3 odsto javnog duga, a onda će javni dug početi da pada - rekao je predsednik Srbije u kasarni Dedinje i pojasnio: Ja sam prognozirao rast Srbije od 6 odsto... MMF je promenio projekcije za Srbiju - sada je na 6 odsto a procenjuju i da će rast i u sledećoj godini biti veći. On je podsetio i da je MMF prvobitno prognozirao da će rast Srbije biti 5 odsto.

- Kasno sinoć je došla vest koja je veoma dobra, a tiče se privrede Srbije, rekao je on i dodao da će 1. januara sledeće godine plata u Srbiji otići na 600 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.