Rekordne cene stanova u Parizu

Izvor: B92, 03.Okt.2012, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordne cene stanova u Parizu

Pariz -- Prosečna cena kvadratnog metra stana u starim građevinama u Parizu dostigla je 8.410 evra u julu.

Rekord bi mogao biti oboren u predstojećjim mesecima sa 8.580 evra, posle čega se očekuje stabilizacija na tržistu, prenela je francuska agencija AFP.

Međutim, potencijalni kupci očekuju skorašnji pad cena zbog privrednog rasta u Francuskoj koji je ravan nuli, povećanja nezaposlenosti i poštrenih uslova kreditiranja.

Povećanje cena nekretnina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Parizu od 2,1 odsto praćeno je paradokasalnom smanjenom prodajom i to od 20 odsto u odnosu na juli prethodne godine.

Ali, Pariz će prema oceni stručnjaka za nekretnine i dalje ostati eksluzivna lokacija, jer najbogatiji zbog nesigurnosti na finansijskim tržištima i dalje najradije ulažu u kupovinu luksuznih nekretnina.

Broj odobrenih stambenih kredita stagnira sa tendencijom pada u septembru, približavajucji se rekordno lošem nivou iz novembra 2010.

Socijalistička vlada aktuelnog francuskog predsednika Fransoa Olanda zabrinuta zbog trenutne situacije na tržištu nekretnina pokušava da popravi postojeće stanje podržavajući program izgradnje socijalnih stanova i nudeći po niskim cenama državno zemljište za izgradnju.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cene stanova u Parizu rastu li rastu

Izvor: Blic, 04.Okt.2012, 08:57

Prosečna cena kvadratnog metra stana u starim građevinama u Parizu dostigla je 8.410 evra u julu, ali bi rekord mogao biti oboren u predstojećim mesecima sa 8.580 evra, posle čega se očekuje stabilizacija na tržistu. ..Međutim, potencijalni kupci očekuju skorašnji pad cena zbog privrednog rasta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.