Uživo: Debi Krajinovića u Dejvis kupu, Srbija - Švajcarska 6:7(3), 6:3, 6:6 (0:5)

Izvor: Blic, 01.Feb.2014, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Debi Krajinovića u Dejvis kupu, Srbija - Švajcarska 6:7(3), 6:3, 6:6 (0:5)

Posle dva uvodna poraza od Švajcarske, naša teniska reprezentacija pokušaće da pobedom u dublu učini zanimljivijim duel prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa, a po prvi put za nacionalnu selekciju Srbije zaigraće Filip Krajinović, u tandemu sa Nenadom Zimonjićem protiv Marka Kjudinelija i Mihaela Lamera. Zbivanja sa tog meča možete da pratite uz Blicsport.rs.

Trenutni rezultat, treći set: 6:7(3), 6:3, 6:6

Prilično izjednačena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << borba, koja se vodila u prva dva seta, nastavljena je i u trećem. Dramatično je jedino bilo u četvrtom gemu kada je Krajinović servirao, ali je naš debitant uz pomoć Zikija uspeo da poništi dve brejk lopte, pa su do sredine deonice sva četvorica sačuvala servis.

Neizvesnost su zamenila tri gema u nizu sa nulom, da bi naš dubl mogao do brejka u 11. gemu. Imali su 40:15, Krajinović je bio odličan na mreži, ali se Lamer sa tri dobra servisa pobrinuo da nema brejka u trećem setu, kao što nije bilo ni u prvom, pa se otišlo u taj-brejk.

Drugi set: Brejk Zikija i Krajinovića odredio tok seta - 6:3

Drugi set počeo je trzavicama na servis Zimonjića, dok su Kjudineli i Krajinović to učinili bez mnogo muke, a naš debitant je sa nekoliko poteza, pogotovo na mreži, pokazao da dobro funkcioniše u dublu.

Ruka je prvo zadrhtala Lameru, pošto su naši teniseri brzo poveli na njegov servis sa 30:0, pa je Švajcarac napravio duplu grešku, a Krajinović je dobrim riternom naterao rivale na grešku i materijalizovao prvu brejk loptu za 3:1.

Na krilima te prednosti srpski dubl je nastavio da igra bolje od rivala, Krajinović je odservirao i prvi as u meču za našu reprezentaciju, pa su došli do 5:2, a do izjednačenja su došli na servis Zimonjića - 6:3.

U pauzi između deonica švajcarski teniseri su zatražili pauzu i otišli u svlačionicu, ali je njihov boravak van terena trajao duže nego što je predviđeno, pa je Ziki tražio objašnjenje sudije u stolici Paskala Marije. Odugvlačenje rivala može samo dodatno da motiviše naše momke.

Prvi set: Taj-brejk se posrećio švajcarskom dublu - 6:7(3)

Meč je počeo servisima gostiju iz Švajcarske, koji su samo uz jedan izgubljeni poen došli do vođstva, a onda su se, Zimonjićevim servisima, naši teniseri predstavili ne baš brojnoj publici u novosadskom SPENS-u, relativno lako izjednačivši rezultat, bez mnogo dugačkih razmena udaraca.

Treći gem je bio naročito interesantan, jer je uz jednu dvostruku servis-grešku Lamera, švajcarski dubl došao u nezgodnu situaciju: gubio je sa 0:40. Ipak, sa pet uzastopnih poena, i taj gem su rivali naših tenisera osvojili, pa je red došao da po prvi put u karijeri Krajinović servira u Dejvis kupu.

A on je pred 2.000 gledalaca taj posao obavio dobro, naročtio u situacijama kada su rivali baš na njega "išli", želeći da ga nateraju na grešku. Kako su Švajcarci bili ti koji su više grešili, a Filip sa dva direktna poena iz forhenda pogurao naš dubl, vrlo brzo se došlo do 2:2.

Velika borba se nastavila i u narednim gemovima, a posle 18 osvojenih poena i od strane jednih i od strane drugih, na semaforu se pojavilo 3:3. Tada su gosti dodatno povećali pritisak na mlađeg člana našeg dubla, a kako se Krajinović prilično dobro snalazio u tim situacijama, timovi su nastavili da grabe ka taj-brejku, jer "popusta" nije bilo ni sa jedne strane mreže u sopstvenim servis-gemovima.

Pri rezultatu 5:4 za Švajcarsku, Zimonjićevi servisi omogućili su izjednačenje, i to uz prilično negodovanja našeg dela publike u SPENS-u kada su se gosti bunili zbog jednog poena koji su izgubili, a za koji su smatrali da mu je prethodilo dvostruko udaranje loptice od strane najiskusnijeg na terenu. Do taj-brejka se stiglo uz Krajinovićeve bravure na mreži, ali baš tamo su ga "dočekali" suparnici u najzanimljivijem delu prvog seta. Briljirao je Lamer brzim reakcijama, omogućivši švajcarskom paru da osvoji prvu deonicu sa 7:6(3).

Šta se dešavalo u petak?

Prvog dana nadmetanja u novosadskom SPENS-u, Rodžer Federer savladao Iliju Bozoljca sa 6:4, 7:5, 6:2, a onda je osvajač Australijan opena Stanislas Vavrinka izgubio set, ne i meč protiv Dušana Lajovića kog je pobedio posle velike borbe sa 6:4, 4:6, 6:1, 7:6(7).

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Nenad Zimonjić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.