Poraz srpskog dubla – Srbija ostala bez svetske grupe za ovu godinu

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 15:52

Poraz srpskog dubla – Srbija ostala bez svetske grupe za ovu godinu

Dejvis kup reprezentacija Srbije nije uspela da ostane u Svetskoj grupi.

Srpski tim je eliminisan sa 3:0 posle poraza i u dublu od Slovaka sa 2:0 (7:6, 6:3)

Srbiji tako ostaje da krajem godine igra za opstanak u Svetskoj grupi, a jedno je sigurno da ove godine neće biti u prilici da se bori za popularnu salataru.

Prvi set je ostao u znaku propuštnenih šansi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tenisera Slovačke koji su propustili devet brejk lopti, da bi tek desetu iskoristili i tako produžoili prvi set koji su na kraju i dobili.

Ali pre toga je Srbija prva napravila brejk, iako nije ušla u meč kako je trebalo, Slovaci su pretili pa gotovo u svakom gemu na servis Srbije.

Uspeli su Ćaćić i Kecmanović da spasu brejk lopte i onda šokiraju rivale kada su u četvrtom gemu napravili brejk. Nažalost tu prednost nisu uspeli da sačuvaju do kraja seta, pa su Slovaci izjednačili i na kraju smo pobednika prvog seta dobili posle taj-brejka.

Tu su Slovaci bili spretniji i srećniji i na kraju su oni poveli sa 1:0 u setovima.

I start drugog seta je prošao u znaku Slovačke koja je prva došla do brejka i to u gemu gde Srbija nije osvojila nijedan poen.

Na sreću srpskog tima Kecmanović je odigrao dva odlična gema i Srbija je ekspresno stigla do preokreta.

Međutim to je bilo kratkog daha, pa je Slovačka opet došla do brejka i to opet u gemu gde Srbija nije osvojila nijedan poen.

Nažalost do kraja Srbije nije mogla da se vrati, pa su Slovaci došli do drugog seta rezultatom 6:3 i tako su i došli do krajnje pobede na ovom duelu protiv Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Debakl, realno

Izvor: B92, 04.Feb.2024, 11:52

Teško se može pronaći bolja reč za ono što je tenisku reprezentaciju Srbije zadesilo u Kraljevu ovog vikenda...Poraz od selekcije Slovačke, vrlo ubedljiv (4:0), zapravo je samo najava onoga što nas čeka kada Novak Đoković odluči da ode u penziju...Vrlo skromna reprezentacija Slovačke se prošetala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.