Sferopulos: Da sam se plašio, ostao bih kod kuće

Izvor: B92, 23.Okt.2023, 21:03

Sferopulos: Da sam se plašio, ostao bih kod kuće

Trener Crvene zvezde Joanis Sferopulos kaže da se ni u jednom trenutku nije uplašio preuzimanja kormila srpskog kluba.

Grk je zamenio Duška Ivanovića u nedelju i dan kasnije ostvario pobedu na debiju protiv FMP-a rezultatom 83:72.

"Želim da kažem da je teško igračima da se adaptiraju na novog trenera u toku sezone. Do sada smo samo jednom trenirali, a za sada sam jako zadovoljan svime što sam video. Prvo naporom i trudom, a drugo ofanzivnim delom igre. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jako sam srećan zbog 31 asistencije koju smo imali i ovako želimo da igramo. Uvek kao tim, ne kao individualci. Defanzivno mroamo da se poboljšamo, ali ćemo polako pokušavati da to promenimo. Još je rano pričati o adaptaciji tima na moju filozofiju", rekao je Sferopulos i dodao:

"Prvenstveno moramo da igramo brže u ofanzivi. Želim da posle dobre odbrane iskoristimo prazan teren. Hoću da imamo brži napad, da budemo sinhronizovaniji i da igramo u istom duhu. Defanzivno želimo da poboljšamo detalje u svakom aspektu igre. Odbrana u tranziciji je bila dobra, ali generalno moramo na malim detaljima da radimo u odbrani. Za mene je jako bitno da ne zbunim igrače jer dok igramo ne možemo dati previše informacija igračima jer ne možemo tako brzo da menjamo igru. Verujemo u sistem koji je postojao i polako ćemo probati da ga promenimo u moju filozofiju".

Sferopulos je zatekao kompletiranu ekipu.

"Kada sam došao ovde znao sam da je sastav kompletiran i verujem da sa ovim igračima. Jako sam srećan kako je Jago igrao večeras jer je on igrač koji može da nam da laka rešenja na terenu. Mislim da je odreagovao jako dobro danas na ulogu koja mu je namenjena", kazao je Grk.

Upitan je i da li je hrabra ili luda odluka preuzeti Zvezdu u ovom trenutku.

"Ne, to je hrabrost. Da sam želeo da se plašim ostao bih kod kuće", istakao je Sferopulos.

Zvezda već u četvrtak gostuje Partizanu u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.