Slika dana: „SLOBODA“, SIMBOL GRADA ŠAPCA

Izvor: TimockeVesti.net, 29.Maj.2024, 04:36

Slika dana: „SLOBODA“, SIMBOL GRADA ŠAPCA

Potpuno renovirani 2015. godine, luksuzni hotel „Sloboda“, simbol je grada Šapca, dominantno zdanje beogradskog arhitekte, rođenog Šapčanina, Slobodana Lala Janjića.
Čuveni arhitekta vodio se idejom tih sedamdesetih godina da napravi građevinu koja liči na brod koji plovi. Hotel je privatizovan 2003. i ubrzo je usledila ideja o kompletnoj rekonstrukciji, kako bi 2015., u novom ruhu, bio ponovo zvanično otvoren. Raspolaže sa 180 postelja i može da prihvati 265 gostiju. Površina >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << je blizu 13.000 kvadrata. Izdvaja se kongresni centar sa četiri sale od 30 do 800 mesta. Poseduje sve standarde A kategorije.
Na našoj fotografiji ispred „Slobode“ je istoričar umetnosti i dugogodišnji kustos borskog muzeja, Dušan Kabić. Rekao nam je u dahu: – Ovaj hotel i glavna ulica lepši su od beogradske Knez Mihajlove, Šabac je lepši, što nisam verovao, i od mog rodnog Zrenjanina.
Da mu poverujemo, i podsetimo da je srpski „Mali Pariz“ star šest vekova i da se ponosi i svojim Starim gradom i turskom tvrđavom iz 1471. godine na uređenoj obali Save.
Članak Slika dana: „SLOBODA“, SIMBOL GRADA ŠAPCA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.