Ruski špijun, radi za CIA, blagosiljao Arkana, a istina?

Izvor: B92, 07.Avg.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruski špijun, radi za CIA, blagosiljao Arkana, a istina?"

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić objavio je na Fejsbuku da je poslednjih dana o njemu u nekim medijima objavljeno da je "ruski agent", "radi za CIA".

"Pre nekoliko dana neki kosovsko-albanski mediji su me lažno optužili da sam 'ruski agent' i čak da sam navodno blagosiljao Arkana (koga nikada u životu nisam ni sreo). U nekim srpskim tabloidima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vidimo isto tako lažne dokazi da navodno radim za CIA", napisao je Janjić.

"A mi (samo) propovedamo Hrista raspetoga, Judejima sablazan, a Jelinima ludost" 1 Kor 1.23", citrao je on i potom dodao:

"Problem je što smo mi ovde istu istinu svedočili i za vreme Miloševića (koji nas je smatrao agentima kada smo govorili kuda vodi njegova politika i kada smo spašavali ovde i kosovske Albance u ratu) i u ovom posleratnom periodu kada je trebalo kritikovati i nove vlastodršce posebno nakon nereda 2004. god. Smetnja smo nekima i danas kada podelom KiM hoće da naprave haos i oteraju nam narod. Crkva je sa svojom istinom i narodom uvek bila kamen spoticanja silama ovoga sveta zato što se naša istina ne menja kao ovozemaljske ideologije, niti im služi. Većina domaćih medija nas ignoriše, što iz straha, što po direktivi (razumem) ali barem ovako može nešto da se poruči i apeluje na savest i svest ljudi koji hoće da čuju i vide šta se dešava".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.