Iguman Sava Janjić: Da li neko misli da je srpski narod toliko zaglupljen da ništa ne vidi?

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Avg.2018, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iguman Sava Janjić: Da li neko misli da je srpski narod toliko zaglupljen da ništa ne vidi?

PRIŠTINA - Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić napisao je danas na svom Fejsbuku da ga optuživanje crkvenih velikodostojnika za "agenturno delovanje" kada u  vremenu medijskog mraka pokušavaju da pozivima na mir, razum i celovitost Srbije sačuvaju svoj verni narod i svetinje "neodoljivo podseća na ne tako davni, sličan i prepoznatljiv 'rukopis'".

"Da li neko misli da je srpski narod toliko zaglupljen >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << da ništa ne vidi? Glas mog dragog pokojnog prijatelja Olivera Ivanovića u ovom trenutku tako bi nam svima značio, ali možda je upravo njegova istinoljubivost i hrabrost razlog zašto sada nije sa nama. Ne zaboravimo... agresivnost dolazi od straha i nesigurnosti", napisao je Sava Janjić na svom Fejsbuk nalogu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je u subotu nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da su bezbednosne službe dobile svoje zadatke, posebno za sprečavanje "agenturnog delovanja" pojedinih političara i sveštenika.

List "Danas" u izdanju od utorak piše da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić žalio poglavaru Srpske pravoslavne crkve, patrijarhu Irineju tokom njihovog susreta u Patrijaršijskom dvoru u subotu.

Pozivajući se na izvore u visokim crkvenim krugovima, list navodi da iako je Vučić kao argumente koristio demografiju i "realnost na Kosovu", patrijarh Irirnej je ponovio stav Svetog arhijerejskog sabora SPC donet na poslednjem majskom zasedanju, odnosno da je Crkva protiv nezavisnosti i podele Kosova.

"Saborsko saopštenje o Kosovu i Metohiji je, kako se priča i u izvorima bliskim vlastima, bilo razlog zbog kog je Vučić poslednih meseci izbegavao patrijaraha", piše "Danas" i navodi da se spekuliše da poglavar SPC u subotu nije pristao da sa Vučićem razgovara u četiri oka, već da su na sastanku bili i vikar patrijarhov episkop remezijanski Stefan i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.