Ana osvojila Tokio!

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana osvojila Tokio!

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je 15. titulu u karijeri pošto je jutros, u finalu VTA turnira u Tokiju, savladala Dankinju Karolinu Voznijacki sa 6:2, 7:6 (7:2).

Posle Oklanda, Montereja i Birmingema srpska teniserka je došla do četvrtog trofeja ove godine koji joj je doneo ček na 106.670 dolara i 470 bodova. Ovom pobedom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ana Ivanović je skočila na petu poziciju u trci za plasman na završni turnir sezone u Singapuru, na kojem će učestvovati osam najboljih teniserki u tekućoj godini.

Odlična igra naše Ane. Tokom celog turnira igrala je fantastično, a kao kruna toga došla je pobeda u finalu. Prvi set je lako rešila u svoju korist. Uspela je tri puta da oduzme servis protivnici, a dozvolila je Dankinji da vrati samo jedan brejk.

Mnogo veća borba viđena je u drugom setu, Karolina je prva stigla do brejka pri rezultatu 2:1. Ana uspeva da vrati brejk. Potom su protivnice razmenile još po jedan brejk, a onda je set ušao u mirniji period gde su obe teniserke čuvale svoj servis, pa je set ušao u taj-brejk. 

Ivanovićeva je bila mnogo bolja dozvolivši protivnici da osvoji samo dva poena, a drugi je osvojila za izjednačenje – 2:2. Potom Ana vezuje pet poena uz tri mini-brejka i osvaja set i meč.

Poraženoj Dankinji plasman u finale doneo je 104.891 dolar, plus 305 VTA poena koji su je ostavili u trci za plasman među osam najuspešnijih teniserki u 2014, i odlazak u Singapur.

Ivanovićeva i Voznijacki do sada su odigrale sedam mečeva, a trenutni rezultat je 5:2 za srpsku teniserku.

Ana: Strpljivo i borbeno do kraja

"Bila je ovo prava bitka, naročito u drugom setu. Karolina je odigrala sjajan meč, ali nisam posustajala ni u jednom trenutku i to mi je donelo titulu", rekla je Ivanovićeva.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bravo, Ana! Ivanovićeva princeza Tokija, smeši joj se odlazak u Singapur (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Sep.2014

Srpska teniserka u finalu turnira u Japanu savladala Dankinju Karolinu Voznijacki..Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je 15. titulu u karijeri pošto je jutros, u finalu WTA turnira u Tokiju, savladala Dankinju Karolinu Voznijacki 6:2, 7:6 (7:2)...Posle Oklenda, Montereja i Birgmingema srpska teniserka...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.