Novi saobraćajni prekršaj Benzeme, preti mu zatvor!

Izvor: RTS, 20.Maj.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi saobraćajni prekršaj Benzeme, preti mu zatvor!

Napadač Real Madrida Karim Benzema uhapšen zbog vožnje bez vozačke dozvole. Mlada zvezda Liverpula Rahim Sterling počeo pregovore sa minhenskim Bajernom. Paolo Maldini osniva klub u Majamiju. Ivan Jovanović ostaje u El Nasru. FA moli Engleze da ne pevaju pesme protiv IRA. Luis Hamilton produžio ugovor sa Mercedesom. Laslo Đere i Jovana Jakšić bez plasmana u glavni žreb Rolan Garosa. Dušan Lajović u četvrtfinalu Nice. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
23.00 - U Zaostaloj utakmici 33. kola Premijer lige između Arsenala i Sanderlenda nije bilo golova, 0:0. Domaćin se ispromašivao pred svojim navijačima u duelu sa Sanderlendom, ali i jedni i drugi mogu da budu zadovoljni ishodom meča.
"Crne mačke" su osvojenim bodom na ovom gostovanju obezbedile opstanak, dok su "tobžije" stekle praktično nedostižnu prednost u odnosu na Mančester junajted, koji je dugo vrebao treće mesto i direktan plasman u Ligu šampiona.
20.40 - Velikan Milana Paolo Maldini i preduzimač televizijskih prava Rikardo Silva objavili su da će osnovati klub Majami, koji će se takmičiti u Severnoameričkoj fudbalskoj ligi (NASL), drugom takmičenju po veličini u SAD i Kanadi.
Majami bi trebalo da počne da igra 2016. godine, a biće domaćin "na jednom od postojećih stadiona svetske klase u gradu", navodi se u saopštenju partnera.
Maldinija i Silvu podržava grupa međunarodnih investitora, koje predvodi Antonio Bareto, dugogodišnji preduzimač u oblastima sporta i medija, koji živi u Majamiju i koji će biti izvršni direktor kluba.
"Ponosan sam i uzbuđen što ću biti deo ovog poduhvata. Duboko verujem u rast fudbala u SAD, i ovo je savršeni projekat za razvoj vrhunskog tima u jednom od najvažnijih gradova sveta. Verujemo i da će NASL, koja je u velikoj ekspanziji, biti savršen platforma za razvoj uspešnog kluba i vrednog posla", rekao je Maldini.
17.50 - Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater rekao je da ima pomaka u odnosima čelnika fudbalskih saveza Palestine i Izraela i dodao da se nada da će se izbeći glasanje za predlog FS Palestine da se Izrael suspenduje iz međunarodnih takmičenja.
Blater je kazao da je ostvaren napredak u odnosima dva saveza posle današnjeg razgovora s premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom. Ipak, Blater dodaje da je i dalje prepreka zahtev Palestine da se suspenduje Izrael.
Palestinski zvaničnici su susepnziju Izraela zatražili jer se bezbednosne snage ove zapadno obalske države u pojasu Gaze ograničili kretanje fudbalera. Fudbalski savez Izraela saopštio je da su dešavanju u pojasu Gaze politička pitanja i da su van njegove kontrole.
16.35 - Dušan Lajović plasirao se u treće kolo ATP turnira u Nici pošto je pobedio Španca Pabla Karena sa 6:3, 4:6, 7:5.
Treći reket Srbije igraće u četvrtfinalu protiv Amerikanca Džona Iznera, koji je bio bolji od sunarodnika Stiva Džonsona rezultatom 7:6 (7:3), 4:6, 6:3.
Turnir u Nici igra se za nagradni fond od 494.310 evra.
16.20 - Srpska teniserka Jovana Jakšić nije uspela da se plasira u drugo kolo kvalifikacija za Rolan Garos, pošto je poražena od Džoane Konte sa 6:0, 6:3.
Jakšićeva je za nešto više od sat vremena poražena od 144. teniserke sveta, koja će u drugoj rundi igrati protiv Ruskinje Elizavete Kulikove.
Britanska teniserka je prvi set osvojila ubedljivo i bez izgubljenog seta, dok je u drugom Jakšićeva uspela da osvoji jedan brejk, ali to nije bilo dovoljno da u meč unese neizvesnost.
15.30 - Mladi srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da izbori plasman u glavni žreb Rolan Garosa, pošto je poražen u prvom kolu kvalifikacija od Nikoloza Basišvilija iz Gruzije sa 6:4, 6:4.
Basašvili, 217. teniser sveta, u narednoj rundi kvalfikacija igraće protiv Amerikanca Bjorna Frantadjela, koji je bio bolji od Aleksa Bolta iz Australije.
Rolan Garos počinje 24. maja, a ukupan nagradni fond iznosi 28 miliona evra.
15.15 - Španski radio Kadena Ser javlja da je napadač Real Madrida, Karim Benzema, uhapšen u utorak u blizini aerodroma u Madridu zbog vožnje bez vozačke dozvole.

On je vozio beli "Rols Rojs" i sa njim u kolima je bila jedna ženska osoba.
Kada su mu policajci tražili dozvolu, Benzema je rekao da ju je zaboravio kod kuće. Ipak, dodatnom proverom policajci su uvideli da je Francuzu dozvola oduzeta zbog dva ranija prekršaja.
Kako zaključuje Kadena Ser, ovoga puta napadaču najozbiljnije do sada preti odlazak u zatvor...
14.05 - Vozač Mercedesa Luis Hamilton produžio je ugovor sa tom ekipom na još tri godine.
Detalji ugovora će zvanično biti objavljeni tokom vikenda u Monte Karlu, gde će se u nedelju od 14 časova voziti trka Formule 1. Britanski mediji naveli su da je ugovor vredan 140 miliona dolara.
Hamilton je iz Meklarena 2013. godine došao u Mercedes, vozio je 43 trke i ostvario 15 pobeda.
On je u poslednje 24 trke 21 put bio na podijumu uz 14 pobeda, pet drugih mesta i dva treća mesta. Tokom karijere 30-godišnji Britanac ostvario je 36 pobeda.
Hamilton je prošle godine osvojio svoju drugu šampionsku titulu, a prvu je osvojio 2008. godine vozeći za Meklaren.
13.20 - Fudbalski savez Engleske upozorio je svoje navijače da tokom prijateljske utakmice sa Republikom Irskom u Dablinu ne pevaju pesme protiv Irske republikanske armije (IRA).
Fudbalska reprezentacija Engleske igraće 7. juna u Dablinu prijateljsku utakmicu protiv Republike Irske. To će biti prvi duel te dve ekipe u glavnom gradu Irske od 1995. godine, kada je utakmica prekinuta zbog nereda navijača.
FA je u saopštenju pozvao engleske navijače "da pokažu poštovanje i ne pevaju pesme koje bi mogle da se smatraju uvredljivim".
Utakmica će početi u 14 časova, kako bi se "ublažili bezbednosni problemi".
Ponašanje engleskih navijača u inostranstvu se dramatično popravilo u poslednjoj deceniji, ali FA i vlasti nisu zadovoljni u toj oblasti. Kao i do sada FA će nastaviti da radi sa državnim službama uoči svake utakmice, a određene mere već su uspostavljene za meč u Dablinu, navodi se u saopštenju.
Svi navijači Engleske će svoje karte za utakmicu kupiti preko Saveza, a na snazi je i "sistem predaje pasoša" za navijače kojima je zabranjeno da prisustvuju takmicama. 
12.00 - Srpski stručnjak Ivan Jovanović potpisao je novi dvogodišnji ugovor sa El Nasrom, objavljeno je na sajtu kluba.
Jovanoviću je saradnja sa Al Nasrom isticala na kraju sezone, ali su mu čelnici kluba ponudili novi, nakon što je ove sezone osvojio Arapsku golf ligu.
Jovanović se poslednjih dana spominjao i kao potencijalni trener Crvene zvezde, ali je izabrao da ostane u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Jovanović vodi El Nasr dve sezone, a najveći uspeh u karijeri ostvario je 2013. godine kada je sa kiparskim Apoelom senzacionalno došao do četvrtfinala Lige šampiona. Prethodno je radio u Volosu, Iraklisu i Panahaikiju, a 2013. godine proglašen je za najboljeg trenera Srbije.
11.30Američki sprinter Džastin Getlin rekao je da prihvata odluku organizatora atletskog takmičenja u Pekingu da ga izbace iz takmičarskog programa i danas je na svom Tviter profilu naveo da se raduje odlasku u Peking na Svetsko prvenstvo u avgustu.
Ovo je bio emotivan dan. Sve je u redu sa mnom i organizatorima. Imamo odličan odnos i radujem se što ću u avgustu u Pekingu učestvovati na Svetskom prvenstvu
Organizatori današnjeg takmičenja "Svetski izazov" u Pekingu nisu komentarisali slučaj. 
11.00 - Fudbaler Juventusa Đorđo Kijelini izjavio je da je zaboravio incident sa Urugvajcem Luisom Suarezom, koji ga je ugrizao na utakmici između Italije i Urugvaja na Svetskom prvenstvu u Brazilu.
10.40 - Fudbaler Liverpula Rahim Sterling počeo je pregovore sa Bajernom oko prelaska u Minhen, prenosi nemački Bild.

Ugledni nemački list navodi da Sterling želi veću platu od 7,3 miliona evra, koliko mu je ponudio Bajern, jer zahteva ista primanja kao Frank Riberi od 10 miliona.
Trener Bavaraca Pep Gvardiola će za transfere u letnjem prelaznom roku imati 100 miliona evra, od kojih bi polovina otišla na dolazak Sterlinga. Sterling bi došao kao odlična zamena za Arjena Robena i Riberija, koji su ove sezone imali dosta problema sa povredama. Sterling je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 47 utakmica i postigao 11 golova. 
07.00Košarkaši Golden stejta nastavili seriju dobrih igara savladavši Hjuston sa 110:106 u prvom meču finalne serije zapadne konferencije NBA lige.
Iako na gostujućem terenu, Hjuston je u utakmicu ušao samouvereno i čak poveo sa 16 koševa razlike u prvom delu utakmice, zapretivši da već na startu finala dođu do prednosti.
Ipak, "ratnici" su, predvođeni Stefonom Karijem, uspeli da načine preokret u drugom delu utakmice i na kraju povedu sa 1:0 u finalnoj seriji.
Finale istočne konferencije, u kome snage odmeravaju Atlanta i Klivlend, počinje u noći između srede i četvrtka.
Pogledaj vesti o: Rolls Royce

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.