Izvor: Piplmetar.rs, 11.Maj.2024, 05:30

Windows 11 dobija BitLocker enkripciju kao podrazumevanu opciju i nove metrike RAM brzine

Bez obzira na to da li se to nekim korisnicima sviđa ili ne, Microsoft nastavlja sa promenama u svom Windows 11 operativnom sistemu, a sledeće veliko ažuriranje doneće nekoliko većih izmena. Jedna od ključnih nadogradnji je poboljšanje bezbednosti podataka na uređaju omogućavanjem BitLocker enkripcije kao podrazumevane opcije, čak i bez eksplicitnog ovlašćenja korisnika.
Prema glasinama koje je podelio Deskmodder, prepravljeni proces instalacije Windows 11 nakon 24H2 ažuriranja mogao da enkriptuje sistemski disk u pozadini, bez vidljive opcije za isključivanje postupka unapred.
BitLocker je tehnologija enkripcije punog obima koju je Microsoft prvi put predstavio sa Windows Vista operativnim sistemom, dizajniranim da...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.