Zabrinjavajuće procene: Ljudi, umreće neko na Mundijalu u Kataru

Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2014, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrinjavajuće procene: Ljudi, umreće neko na Mundijalu u Kataru

„Nađalost, ali tek onda će se nešto promeniti“, smatra golman Mark Švarcer, žestoki protivnik fudbala na Bliskom istoku u letnjem godišnjem dobu

S jedne strane interes FIFA, a sa druge briga za zdravlje igrače. Dok čelnici Svetske fudbalske federacije uveravaju da će se Mundijal 2022. godine održati u Kataru, sve je veći broj poklonika fudbala, rukovodilaca, trenera i igrača koji smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da bi Prvenstvo sveta trebalo izmestiti iz te azijske države. Ili ga makar „preseliti“ u decembar ili januar, s obzirom na ogromne vrućine na Bliskom istoku.

Poslednji koji se javio i ukazao na problem je Mark Švarcer, penzionisani golman reprezentacije Australije koji ima iskustvo igranja na pomenutom podneblju, zbog čega je izneo krajnje pesimističke pretpostavke.

U kvalifikacijama za prethodni Mundijal gostovao sam u Kataru u junu, bilo je pretoplo. Jednom prilikom sam u isto doba godine igrao i u Omanu, temperatura je dostigne 43 stepena Celzijusa. Nešto mora da se desi da se utakmice na tom području u pomenuto doba godine ne bi igrale. To će se dogoditi tek onda kad dva, tri čoveka umru od vrućine! Nažalost, ali tako je. To je možda i jedini način da se nešto učini po tom pitanju“, rekao je Švarcer.

On se letos, po okončanju Mundijala u Brazilu povukao iz dresa reprezentacije, ali nije završio karijeru, s obzirom da je i dalje treći golman Čelsija. Kao čovek nagomilanog iskustva rešio je da digne glas protiv domaćinstva Katara.

Neverovatno je da se u to doba godine organizuje Mundijal. Nije mi jasno zašto se o tome uopšte polemiše. Članovi Izvršnog komiteta FIFA su bili na licu mesta i procenili da nije bezbedno, a i dalje su pri stavu da bi Katar trebalo da bude domaćin. Neverovatno“, rekao je Švarcer.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.