Izvor: Telegraf.rs, 25.Nov.2014, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo je Roben bolji igrač od Miloša Jojića u Bundesligi! (VIDEO)

Iako je samo na dva meča bio na terenu svih 90 minuta, a na četiri čak nije bio ni u protokolu, srpski reprezentativac se nalazi na drugom mestu Top 100 liste najaktivnijih fudbalera nemačkog prvenstva

Foto: AP/Tanjug

Fudbal u Nemačkoj je potpuno druga dimenzija u odnosu na ono što gledamo na našim terenima. To najbolje razumeju igrači koji su imali prilike da osete i naš i nemački fudbal, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << među njima je i bivši fudbaler Partizana, Miloš Jojić.

Vezista koji je neposredno po odlasku u Borusiju iz Dortmunda bio proglašen za najboljeg igrača jesenjeg dela Jelen Superlige više je na klupi nego na terenu. Ekipa Jirgena Klopa je u velikim problemima ove sezone, jer se nalazi u zoni ispadanja, sa svega 11 osvojenih bodova i skorom od tri pobede, dva remija i čak sedam poraza u najjačoj nemačkoj ligi.

Međutim, daleko od toga da u Dortmundu smatraju da je Jojić greška skauta. Iako je samo na dva meča bio na terenu svih 90 minuta, a na četiri čak nije bio ni u protokolu, srpski reprezentativac se nalazi na drugom mestu Top 100 liste najaktivnijih fudbalera nemačkog prvenstva.

Ovo ime verovatno niste očekivali, i to na drugom mestu Top 100 liste. Pogotovo jer na poslednja četiri meča Jojić nije bio u ekipi,” ističe se u analizi Bundeslige.

Ovako izgleda sam vrh pomenute liste:

10. Andre Han (Borusija Mehengladbah) – 525 bodova

9. Karim Belarabi (Bajer Leverkuzen) -551

8. Rikardo Rodrigez (Volfsburg) – 552

7. Danijel Kaliđuri (Volfsburg) – 574

6. Huan Bernat (Bajern Minhen) – 590

5. Kevin de Brujne (Volfsburg) – 590

4. Henrik Mktarijan (Borusija Dortmund) – 602

3. Roberto Firmino (Hofenhajm) – 608

2. Miloš Jojić (Borusija Dortmund) – 624

1. Arjen Roben (Bajern Minhen) – 657

Kako je fudbaler koji je odigrao svega 488 minuta na ukupno 12 mečeva Bundeslige završio na visokoj drugoj poziciji?

Foto: AP/Tanjug

BRZINA (“BRZ JE KAO OBAMEJANG”)

Prema četiri kriterijuma: broj šuteva ka golu, dobijeni dueli, uspešni pasovi i sprintevi, Jojić se nalazi među 33 najbolja fudbalera Bundeslige.

U proseku, na svaka tri minuta, Jojić se nađe u duelu “jedan na jedan”. Može da igra na bilo kojoj poziciji, a faktor trčanja je nešto što bi moglo da ga odvoji od defanzivnih zadataka u veznom redu.

Kada je u pitanju broj i brzine sprinteva, Jojić je bolji od Svena Bendera i Sebastijana Kela. Prema podacima Bundeslige, Jojić je “supersprinter”, kao Pjer-Emerik Obamejang, sa trkom od 34 kilometara na čas.

Foto: AP/Tanjug

ODLIČNA PAS IGRA

Ukupno 256 Jojićevih pasova ka saigračima je bilo uspešno – u procentima: 84.8. U tom segmentu, samo 14 igrača u najjačoj nemačkoj ligi su bolji od Srbina. Sa prosekom od dva šuta ka golu na meču, Jojić je praktično kompletan vezista, zaključak je statističara Bundeslige.

Jedine dve kolone koje su prazne ove sezone u Jojićevoj statistici su: postignuti golovi i asistencije. Međutim, Nemci podsećaju da se Jojić i na tim poljima dokazao, sa 11 golova i deset asistencija na 50 mečeva za Partizan, a potom i sa četiri gola i jednom asistencijom na deset mečeva po dolasku u redove “milionera”.

KONKURENCIJA

Foto: AP/Frank Augstein

U Dortmundu, Jojić ima ozbiljnu konkurenciju. U ofanzivi su Marko Rojs, Henrik Mktarijan i Šinđi Kagava, a u defanzivi Sven Bender, Sebastijan Kel, Ilkaj Gindogan i Nuri Sahin. Zbog toga Klop računa na Jojića samo kao na poslednju alternativu.

Nemci to ipak ne vide kao razlog da Jojić potraži novu sredinu. On je bukvalno zalog za budućnost.

“Srbin je mlad i tih momak. Na svom Instagram profilu redovno preporučuje knjige pratiocima. Izvesno je da će Jirgen Klop uskoro morati da se osloni na sav potencijal Miloša Jojića,” zaključuje se u analizi Bundeslige.

(B.M.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Nije prvi izbor kod Klopa, ali Jojića Bundesliga svrstala na drugo mesto najaktivnijih igrača!

Izvor: Sportal.rs, 25.Nov.2014

Zvanični sajt nemačke prvenstva - Bundesliga.de, svrstao je vezistu Dortmunda Miloša Jojića na drugo mesto među 100 najaktivnijih igrača nemačkog šampionata! Bivši fudbaler Partizana ima 624 poena i trenutno je iza zvezde minhenskog Bajerna, Arjena Robena...Na zvaničnom sajtu Bundeslige objašnjeno...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.