Eko-kampovi za mališane Pokreta gorana Novog Sada (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2024, 13:37

Eko-kampovi za mališane Pokreta gorana Novog Sada (AUDIO)

Pokret gorana Novog Sada i ovog leta za najmlađe organizuje eko-kampove, u toku su prijave.

Koliko dana traju kampovi, gde će deca biti smeštena i kako je osmišljen program saznali smo u Jutarnjem programu Radio Novog Sada od Sonje Kuzman.

Kampovi Pokreta gorana Novog Sada ove godine traju četiri dana i tri noći. Mališani će biti u Ekološkom centru "Radulovački" u Sremskim Karlovacima. Potrudili smo se da deca imaju sve što im je potrebno, i dok smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prirodi i kad borave u centru, na edukativnim radionicama. Veliki akcenat stavljamo na boravak u prirodi - obići ćemo Stražilovo, vozićemo se katamaranom kroz Koviljsko-petrovaradinski rit, deca će biti i na Karlovačkom dunavcu. Svesni smo koliko, nažalost, deca imaju malo prilika za boravak u prirodi, tako da će najveći deo naših aktivnosti biti fokusiran na to. Sa decom će sve vreme biti edukatori i kamp-lideri, ornitolozi, biolozi, ekolozi i pedagozi, kako bi im na najzanimljiviji način približili biljni i životinjski svet, reciklažu, te ih naučili da spoznaju sve ono što nam nude priroda i svet koji nas okružuje, kaže Kuzman.

Opširnije u audio-zapisu.

Ove godine su organizovana dva termina za mališane od 6 do 12 godina. Prvi kamp je PRIRODOLJUB, koji se održava od 15. do 18. juna, a drugi je DRUGOLJUB - od 18. do 21. juna.

VEB-SAJT POKRETA GORANA NOVOG SADA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.