Maroku zabranjeno učešće na dva naredna Kupa afričkih nacija

Izvor: MozzartSport.com, 06.Feb.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maroku zabranjeno učešće na dva naredna Kupa afričkih nacija

Fudbalski savez ove zemlje je takođe kažnjen novčano sa milion evra, a naloženo mu je da plati i 8.050.000 evra odštete Afričkoj fudbalskoj konfederaciji

Maroku je zabranjeno da učestvuje u naredna dva afrička Kupa nacija, što je kazna nakon povlačenja domaćinstva završnog turnira 2015. godine zbog straha od širenja ebole, saopštila je Afrička fudbalska konfederacija (CAF).

Fudbalski savez Maroka (FRMF) takođe je kažnjen novčano sa milion >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << evra, a naloženo mu je da plati i 8.050.000 evra odštete CAF i njenim partnerima, dodaje se u saopštenju.

CAF je odbacio obrazloženje FRMF o povlačenju domaćinstva završnog turnira i potvrdio da je finansijski odgovoran zbog donete odluke. Maroko je zatražio da Kup nacija bude odložen za godinu dana dok širenje epidemije smrtonosnog virusa ebole u zapadnoj Africi ne bude suzbijeno.

CAF je u novembru oduzela Marokancima prava na organizaciju Kupa nacija i završni turnir kontinentalnog šampionata prebacila u Ekvatorijalnu Gvineju.

Ovogodišnji afrički Kup nacija u završnoj je fazi i u finalu u nedelju sastaju se Gana i Obala Slonovače, dok dan ranije u borbi za treće mesto igraju DR Kongo i Ekvatorijalna Gvineja.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kazna za Maroko zbog otkazivanja domaćinstva KAN

Izvor: Beta, 06.Feb.2015

BATA, 6. februara 2015. (Beta-AP) - Fudbalski savez Maroka kažnjen je u petak sa milion dolara, a reprezentacija te zemlje neće moći da igra na naredna dva Kupa afričkih nacija...Afrička fudbalska konfederacija (CAF) kaznila je Maroko jer je ta zemlja odbila da organizuje ovogodišnji turnir zbog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.