Drakonske kazne zbog nameštene utakmice u Ubu

Izvor: B92, 25.Jan.2024, 10:12

Drakonske kazne zbog nameštene utakmice u Ubu

Fudbalski savez Beograda izrekao je žestoke kazne vinovnicima skandalozne prijateljske utakmice između Jedinstva sa Uba i Prve iskre iz Bariča (4:0).

Srpskoligašu Prvoj iskri oduzeto je 12 bodova i izrečena jedinstvena novčana kazna od 1,2 miliona dinara.

Prvotimci ekipe iz Bariča, Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i golman Andrija Knežević kažnjeni su zabranom igranja u narednih devet meseci.

Kako je utvrđeno tokom hitne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istrage završene sredinom januara od strane Dragana Krstića, bivšeg sudije i iskusnog oficira za integritet FS Beograda, četvorica fudbalera Prve iskre učestvovala su u nameštanju utakmice sa Ubljanima, prenosi "Sport klub".

Prijava je stigla iz UEFA, na čijoj specijalizovanoj platformi su i pristigle informacije o sumnjivim uplatama na sporan meč, odigran u ponedeljak, četvrtog septembra prošle godine.

Prema evidenciji službi evropske kuće fudbala, uplaćen je iznos od 10.105 evra na igru "četiri i više golova". UEFA je decidno navela sporne aktere prijateljske utakmice, Vladimira Simića, Lazara Adamovića, Zorana Topalovića i Andriju Kneževića.

Tokom istrage, oficir za integritet FS Beograda pregledao je snimak i saslušao trojicu fudbalera. Golman Knežević nije se odazvao pozivu na saslušanje i izostanak pravdao potencijalnim transferom u inostranstvo. Izveštaj je dostavila i Organizacija trenera FS Beograda, a pisanu izjavu Bojan Vujinović, predsednik Prve iskre.

U dokaznom postupku, kako je utvrđeno, obeleženi fudbaleri povredili su integritet fudbalske utakmice i pomogli Ubljanima da postignu četiri gola. Uplate su se kretale u igri uživo, većinom u takozvanoj "singl igri".

Odluke u prvom stepenu izrekao je Aleksandar Prekodravac, disciplinski sudija FS Beograda. Akteri su imali delimično olakšavajuću okolnost da su prvi put identifikovani kao učesnici u povredi integriteta utakmice.

FS Beograda je ranije, sledeći liniju FSS, zauzeo nultu toleranciju prema nameštanjima utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKI SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU: Utakmica je nameštena na 4+,drakonske kazne! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 25.Jan.2024

Ovome se mora stati na kraj Srpski fudbal suočava se s novim skandalom nakon što je ustanovljeno da je prijateljska utakmica između Jedinstva iz Uba i Prve Iskre Barič bila nameštena. Ova nečasna radnja postala je predmet istrage kada su milionske uplate evidentirane na tip „4+“. Fudbalski...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.