Urošu Jankoviću dve godine zatvora zbog prevare golmana Stojkovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urošu Jankoviću dve godine zatvora zbog prevare golmana Stojkovića

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na dve godine zatvora nekadašnjeg potpredsednika opštine Čukarica Uroša Jankovića, zbog optužbi da je prevario golmana Vladimira Stojkovića u vezi sa prodajom placeva na toj opštini.

Sud smatra da je Janković kriv za prevaru, iako je Stojković, koji ima status oštećenog u ovom postupku, proletos rekao da ga Janković nije prevario, već drugi optuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su već priznali krivinu.

Sudsko veće međutim nije poklonilo veru novom iskazu golmana, već prvom koji nije išao u prilog Jankoviću.

Istom presudom sud je obavezao Jankovića da Stojkoviću isplati četiri i po miliona dinara.

Ovo je prvostepena presuda, na koju je Jankovićev advokat Momčilo Minić u izjavi za Tanjug najavio da će uložiti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Pravo na žalbu ima i tužilaštvo.

Za prevaru golmana u vezi sa spornom prodajom placeva na opštini Čukarica na osnovu priznanja krivice već su osuđeni samozvani advokat Vladimir Đurković i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović.

Đurković je dobio 19 meseci zatvora i novčanu kaznu od milion dinara zbog krivičnih dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "prevara u produženom trajanju", a Stefanović godinu dana kućnog zatvora zbog krivičnog dela "prevara.

Prema navodima optužnice, okrivljeni se terete da su prevarili Stojkovića za 213.800 evra (26.044.595 dinara) za pet spornih parcela na opštini Čukarica koje su se vodile na lažne prodavce. Postoje i još tri parcele koje nisu sporne i koje je Stojković otkupio od pravih vlasnika preko osumnjičenih, što nije bio nezakonit posao.

Tokom postupka pregledan je snimak iz restorana u kojem su 7. novembra 2016. Janković, Đurković i Stefanović susreli sa Stojkovićem.

Na snimku se vidi da Janković ne uzima koverat od Stojkovića, dok druga dvojica to čine.

Stojković je u nekoliko navrata svedočio pred Specijalnim sudom, a na suđenju u junu ove godine rekao je da ga Janković nije prevario, te da se ne pridružuje krivičnom gonjenju, niti ističe odštetni zahtev prema njemu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mediji: Bivšem funkcioneru opštine Čukarica dve godine zatvora zbog prevare golmana

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2019

Specijalni sud u Beogradu danas je prvostepenom presudom osudio bivšeg potpredsednika opštine Čukarica Uroša Jankovića na dve godine zatvora zbog prevare fudbalskog golmana Vladimira Stojkovića...Tužilaštvo je tražilo kaznu od tri i po godine zatvora, a odbrana oslobađajuću presudu za Jankovića,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.