Vladimir Stojković
Vladimir Stojković

Vladimir Stojković rođen u Loznici 28. jula 1983. godine je srpski fudbalski golman. Njegova majka je Kosa Stojković atletska reprezentativka Jugoslavije u bacanju diska, tako da je od malena bio okružen sportskim veštinama i sportskom načinu života.

U Loznici je branio za istoimenu ekipu a sa sedamnaest godina je prešao u Crvenu zvezdu. Vladimir nije uspeo da se izbori za svoje mesto u timu, jer je tada klub već imao golmana Vladimira Dišljenkovića, zato je branio samo na jednoj utakmici i odlazi na šestomesečnu pozajmicu u Leotar iz Trebinja. Posle isteka roka odlazi u Zemun gde je proveo dve sezone.

Vladimir Dišljenković 2005. godine napušta Crvenu zvezdu i odlazi da brani za Metalurg u Donjecku. Tada Stojković dobija svoju šansu i počinje da brani za Crvenu zvezdu. Igrajući i vežbajući Vladimir se izborio za mesto standardnog čuvara mreže. Najbolju utakmicu sezone Vladimir je odigrao protiv Rome kada je odlično branio svoju mrežu i odbranivši jedanaesterac Antoniju Kasinu zasluženi termin u sportskim vestima i poštovanje sportista. Posle glasina da je ušao u sukobe sa tadašnjim predsednikom kluba Draganom Stojkovićem nije branio u finalu kupa protiv OFK Beograda.

2006. godine odlazi iz Crvene zvezde u francuski Nant, posle toga odlazi da igra i za holandski Vitese, 2007. godine prelazi da igra u portugalski Sporting, Vladimir je potpisao ugovor na pet godina ali nakon par meseci Vladimir dobija povredu i na golu je dobio zamenu, nezadovoljan što više nije u prvom planu dolazi u sukob sa trenerom Paulom Bentom i tada je izgubio mesto na klupi. 2009. godine odlazi da igra u španski Hetafe iskoristio je povredu golmana Oskara Ustarija i branio je pet odličnih utakmica.

Leta 2009. godine javlja se mogućnost da se vrati kao pozajmljen igrač u Crvenu zvezdu ali do dogovora nije došlo. Posle dugih i napornih prelazaka iz kluba u klub Vladimir dobija svoju šansu 27. avgusta 2010. godine Vladimir je potpisao jednosezonski ugovor sa prvakom lige Partizanom, i to samo nekoliko dana pošto je klub uspeo da se plasira u Ligu Šampiona.

Posle pregovora došlo je do sporazuma između Sportinga i Partizana i potpisuju ugovor da Stojković dobija 45.000 evra mesečno i dobija 80% od portugalskog tima a ostalih 20% od Partizana što znači da za deset meseci Vladimir dobija od Sportinga 360.000 evra a od Partizana 90.000 evra. Prelazak u Partizan je bio neočekivan jer je Vladimir bio navijač Crvene zvezde, došlo je do negodovanja od strane navijača koji su vršili na njega verbalne i psihičke napade. Izdržao je sve i postao još bolji golman, dobio je šansu od Partizana da se dokaže i zavoleo je klub tako da je više puta predstavljao klub u kampanjama i noseći majice i natpise odanosti prema fudbalskom klubu Partizan.

Pre odlaska u Ergotelis na Kritu Stojković je odigrao poslednji meč u dresu Partizana protiv Čukaričkog i na emotivan način se oprostio od navijača. Čuvaru mreže su navijači srpskog prvaka na Banovom brdu posvetili transparent: Hvala ti za dane, hvala ti za noći, na kom je pisao i njegov broj 88. On im je uzvratio odličnom partijom igre, da bi po završetku meča bacio dres među najvatrenije grobare i majicu na kojoj je pisalo: Hvala vam za sve ove godine, odlazim a volim te. Koliko mu znači podrška pokazao je udarcima rukom u srce, a od Partizana se oprostio posle 114. utakmica i sa tri titule prvaka.

Vladimir je bio oženjen manekenkom Bojanom Stanković četiri godine i imaju sina Lava. Brak se okončao posle navodne afere i prevare supruge. Posle teškog perioda Vladimir upoznaje Valentinu Pupović i rađa se ljubav, 2016. godine su izgovorili sudbonosno Da uz glamuroznu proslavu. Igrao je za mladu reprezentaciju Srbije i branio 24. utakmice, za seniorsku je branio 65. utakmica.
Osvojio je srebrnu medalju na dva Evropska prvenstva.

Vladimir je poznat po humanim akcijama, a najveći aplauz je dobio kada je pomogao porodicu Dunjić koja je ostala bez oslonca i bez krova nad glavom, Vladimir je uspeo da prikupi sredstva i pomogne petočlanoj porodici. Danas igra za fudbalski klub Makabi, i osvojio je trofej kupa Izraela sa Makabi Haifom 2016. godine.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Gajić: Narodna stranka na beogradskim izborima sa Veljom Ilićem i Jovanom Stojković

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da će ta stranka na beogradskim izborima nastupiti sa Novom Srbijom Velimira Ilića i pokretom "Živim za Srbiju" Jovane Stojković.

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2024, 16:10

Detaljnije >>

Gajić: Narodna stranka na beogradskim izborima sa Novom Srbijom i 'Živim za Srbiju'

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da će ta stranka na beogradskim izborima nastupiti sa Novom Srbijom Velimira...

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Apr.2024

Detaljnije >>

Vladimir Stojković uz Božiju pomoć sprečio Manea da postigne gol iz penala, ali je potom Senegalac dva puta savladao srpskog golmana (VIDEO)

Bivši reprezentativac Srbije Vladimir Stojković i njegov tim Al Fejha izgubili su od Al Nasra rezultatom 3:1 u 28. kolu fudbalskog prvenstva Saudijske Arabije.

Izvor: Danas, 19.Apr.2024, 19:42

Detaljnije >>

Mane zamenio Ronalda: Promašio penal, pa dao dva gola Vladimiru Stojkoviću /VIDEO/

Fudbaleri Al Nasra pobedili su Al Fejhu rezultatom 3:1 (0:1), u meču 28. kola saudijske Premijer lige.

Izvor: Sportal.rs, 19.Apr.2024

Detaljnije >>

Promocija knjige Vladimira Pištala

RUMA – Dobitnik Ninove nagrade Vladimir Pištalo predstaviće u petak, 19. aprila, roman ,,Pesma o tri sveta“ u Gradskoj biblioteci ,,Atanasije Stojković“, Vladimir Pištalo, trenutni upravnik Narodne biblioteke Srbije, ocenjuje roman kao...

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 18.Apr.2024, 13:47

Detaljnije >>

STOJKOVIĆ BRILJIRA I U 41. GODINI: Ljubimac Grobara skinuo penal Benzemi! (VIDEO)

Na kraju, to nije bilo dovoljno da se uzmu bodovi protiv favorizovanog Al Itihada Bivši čuvar mreže Partizana i Crvene zvezde Vladimir Stojković pokazuje kvalitet i svojoj 41. godini života. On je u porazu svoje Al Faihe od Al Itihada (3:1) odbranio jedanaesterac...

Izvor: HotSport.rs, 30.Mar.2024, 00:54

Detaljnije >>