(VIDEO) VRATIO SE NA STAZE STARE SLAVE: Troicki posle više od 4 godine osvojio ATP turnir

Izvor: Kurir, 17.Jan.2015, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) VRATIO SE NA STAZE STARE SLAVE: Troicki posle više od 4 godine osvojio ATP turnir

Troicki je plasman u glavni žreb izborio kroz kvalifikacije, a ovo mu je bio drugi ATP turnir u karijeri posle osvajanja Kupa kremlja Moskvi u oktobru 2010. godine

SIDNEJ -  Srpski teniser Viktor Troicki osvojio je ATP turnir u Sidneju pošto je u finalu pobedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Troicki je trenutno 92. teniser sveta, dok je Kukuškin 66. na ATP listi. Ovo je bio peti međusobni duel srpskog i kazahstanskog tenisera, a četvrti trijumf Viktora.

Troicki je plasman u glavni žreb izborio kroz kvalifikacije, a ovo mu je bio drugi osvojeni ATP turnir u karijeri posle trijumfa na Kupu kremlja Moskvi u oktobru 2010. godine.

Troicki je izjavio da mu je titula u Sidneju podstrek da i u nastavku sezone, na Australijen Openu, koji pocinje u ponedeljak, održi visok nivo igre.

"Već u ponedeljak igram u Melburnu. Posle titule u Sidneju, za mene nema zaustavljanja", poručio je Troicki posle pobede u finalu.

Srpski teniser je čestitao Kazahstancu na velikoj borbi i ocenio da je "meč bio težak za obojicu" pošto su došli iz kvalifikacija.

Troicki je zahvalio prepunom stadionu u Sidneju, ne samo na engleskom, nego i na srpskom jeziku, što je izazvalo oduševljenje velikog broja navijača.

"Vratiću se u Sidnej i sledeće godine, za ovaj uspeh najviše sam zahvalan treneru i Milošu Jelisavčiću. Oni su bili uz mene kada mi je bilo najteže", rekao je Troicki.

6:2 - Viktor osvaja prvi set

5:2 - Troicki na gem od prvog seta

4:2 - Brejk srpskog tenisera

3:2 - Troicki nastavlja sa dobrom igrom

2:2 - Kukuškin osvaja i drugi gem u meču

2:1 - Još jedan gem za srpskog tenisera

1:1 - Kukuškin je odmah uzvratio

1:0 - Troicki je osvojio prvi gem na svoj servis na meču

I set

TOK MEČA

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pobednik!

Izvor: MozzartSport.com, 17.Jan.2015

Viktor Troicki osvojio turnir u Sidneju pošto je u finalu savladao Kukuškina sa 6:2, 6:3..Agoniju je preživeo i ostavio iza sebe i trijumfalno krenuo u susret budućnosti! Viktor Troicki osvojio je titulu u Sidneju pošto je u finalu preslišao Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 6:2, 6:3 i podigao...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.