U Rusiji bataljon Azov označen terorističkom organizacijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2022, 13:09

U Rusiji bataljon Azov označen terorističkom organizacijom

Vrhovni sud Rusije, po zahtevu tužilaštva, doneo je odluku kojom se ukrajinski bataljon "Azov" označava terorističkom organizacijom.

Ovom odlukom se bataljon "Azov" označava kao teroristička organizacija i njegove aktivnosti na teritoriji Rusije se zabranjuju, saopštio je sudija, prenosi RIA Novosti.

Protiv jednog broja militanata Azova u Rusiji su već pokrenuti krivični postupci po članovima o ekstremizmu, najamništvu i slično. Sada se militanti Azova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogu krivično goniti kao saučesnici, učesnici i organizatori terorističke organizacije za šta je predviđena kazna od 10 do 20 godina zatvora. Istovremeno, zakon oslobađa od odgovornosti osobe koja su dobrovoljno prestale da učestvuju u takvoj organizaciji, pre hapšenja i otpočinjanja istražnih radnji.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski sud proglasio puk Azov terorističkom grupom

Izvor: VOA, 02.Avg.2022

Ruski vrhovni sud u utorak je proglasio ukrajinski puk Azov terorističkom grupom, javio je dopisnik Rojtersa iz sudnice. Puk Azov, koji ima krajnje desničarske i ultranacionalističke korene, bio je jedna od najistaknutijih ukrajinskih vojnih formacija koje se bore protiv Rusije u istočnoj Ukrajini. Rusija...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.