Nikita Mihalkov otvara Filmski festival na Paliću

Izvor: Blic, 11.Jul.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikita Mihalkov otvara Filmski festival na Paliću

Dvadeseti jubilarni Festival evropskog filma Palić svečano će otvoriti 13. jula, na Letnjoj pozornici na Paliću proslavljeni ruski režiser i glumac Nikita Mihalkov, koji je uz jednog od najvećih domaćih filmskih stvaralaca Emira Kusturicu ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade "Aleksandar Lifka".

U saopštenju organizatora Festivala navodi se da će ovom prilikom laureatima Mihalkovu i Kusturici biti dodeljena nagrada "Aleksandar Lifka" koju Festival dodeljuje za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji.

Nagrade će uručiti direktor Festivala Radoslav Zelenović.

Na početku svečane ceremonije od 21 sat biće prikazan kratki film "Vrata večnosti" (The Fate of Eternity) snimljen povodom 20. godina postojanja Festivala.

Film je režirao Szabolcs Tolnai koji je napisao i scenario, muziku potpisuje Dragan Đurić, a za montažu i animaciju bio je zadužen Darko Maletin.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikita Mihalkov otvara Festival evropskog filma na Paliću!

Izvor: Svet, 11.Jul.2013

Dvadeseti jubilarni Festival evropskog filma Palić svečano će otvoriti 13. jula, na Letnjoj pozornici na Paliću proslavljeni ruski režiser i glumac Nikita Mihalkov, koji je uz jednog od najvećih domaćih filmskih stvaralaca Emira Kusturicu ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade “Aleksandar...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.