Zvezda na korak od titule, Partizan posle derbija peti!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2019, 04:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na korak od titule, Partizan posle derbija peti!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan 2:1 (0:0) u 160. večitom derbiju odigranom na stadionu "Rajko Mitić" u 3. kolu plej-ofa Superlige Srbije.

Pred 21.862 gledalaca, u slabo sadržajnom meču, Zvezda je slavila golovima Mohameda El Fardua Bena iz penala u 60. i rezerviste Alekse Vukanovića u 80. minutu, dok je poraz Partizana u samom finišu ublažio Rikardo Gomeš sa "bele tačke".

Utakmica „večitih" rivala je u prošlosti važila za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << praznik fudbala, ali ovaj derbi, uprkos golovima, to svakako nije bio... Zvezda je zapretila posle pola minuta, kada je snažan udarac Filipa Stojkovića odbranio njegov prezimenjak Vladimir.

Iako je derbi počeo obećavajuće, do poluvremena nije viđena praktično ništa. Bez šansi, bez uzbuđenja, mnogo grube igre i sitnih faulova.

U istom tempu je nastavljen meč nakon odmora, ali je rezultat promenjen nakon nepažnje Uroševića u odbrani Partizana. Defanzivac crno-belih je rukama zadržao Bena, a arbitar je dosudio penal. Ben je uzeo loptu, Stojković „pogodio" stranu, ali je lopta završila u mreži.

Zvezda je usporila, nije imala razlog da srlja i žuri, ali je uspela da do kraja postigne još jedan gol. Rezervista Aleksa Vukanović je pobegao zadnjoj liniji Partizana, sjajno reagovao na asistenciju Mirka Ivanića i pogodio za 2:0.

Partizan je u 89. minutu smanjio rezultat, posle penala koji je skrivio Marko Marin. Rikardo Gomeš je opalio po sred gola i zatresao mrežu.

Crno-beli su u sudijskoj nadoknadi ostali bez Strahinje Pavlovića koji je dobio drugi žuti karton, posle vazdušnog duela sa Vukanovićem.

Zvezdi nedostaje šest bodova da osvoji titulu, a teoretski je može osvojiti u narednom kolu, ukoliko se i „poklope" ostali rezultati.

Partizanu predstoji velika borba da se domogne četvrtog mesta.

Rezultati i strelci 3. kola plej-ofa:

Radnički - Čukarički 2:2 (Ranđelović 24, Haskić 62 - Stojanović 11, 90+1), Mladost - Vojvodina 3:1 (Pejović penali u 30. i 48, Radivojević 57 - Matić penal 76), Napredak - Proleter 2:0 (Alivodić 17, Zukanović 90), Crvena zvezda - Partizan 2:1 (Ben penal 60, Vukanović 80 - Gomeš penal 89).

Tabela: Crvena zvezda 48, Radnički 42, Mladost 32, Čukarički 31, Partizan 30, Napredak 27, Proleter 22, Vojvodina 20.

Plej-aut: Spartak - Bačka 0:1 (Žarković 80), Mačva - Zemun 1:5 (Pejović 40 - Kukuličić 9, 77, Ilić 26, Ristović 56, Tomić 66), Voždovac - Rad 1:0 (Mašović 43), Radnik - Dinamo 1:1 (Stojanović 45 - Macukas 47)

Tabela: Spartak 23, Voždovac 21, Radnik 21, Mačva 20, Bačka 18, Rad 15, Dinamo 14, Zemun 14.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dolazite li na derbi? (ANKETA)

Izvor: Mondo, 25.Apr.2019

Slabo interesovanje vlada za 160. prvenstveni duel Crvene zvezde i Partizana. Da li ćete Vi biti na tribinama stadiona Rajko Mitić danas?..Radni dan, velika bodovna razlika, osrednji kvalitet prethodna dva ovosezonska duela.. Sve to utiče na slabo interesovanje uoči 160. "večitog derbija" između...

Nastavak na Mondo...

UŽIVO: Crvena zvezda-Partizan 0:0

Izvor: Večernje novosti, 25.Apr.2019

Na stadionu “Rajko Mitić” se večeras igra 160. večiti derbi Vreme je za 160. večiti derbi. Na stadionu “Rajko Mitić” igraće Crvena zvezda i Partizan. Crveno-beli se bore za titulu, a crno-beli Evropu.- Želim da budemo bolji nego što smo bili u prethodnim mečevima....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.