KRAJ: Crvena zvezda-Partizan 2:1

Novosti online

25. 04. 2019. u 18:30

Na stadionu “Rajko Mitić” je u 160. večitom derbiju pobedu odneo domaći tim

КРАЈ: Црвена звезда-Партизан 2:1

Detalj sa derbija Foto: N. Paraušić

Derbi je pripao domaćem timu. U 160. okršaju Crvene zvezde i Partizana pobedu su ostvarili crveno-beli - 2:1 (0:0).


Ekipa Vladana Milojevića je do vođstva stigla preko Bena u 60. minutu sa penala, da bi Vukanović u 80. duplirao prednost. Gomeš je u 90. minutu takođe sa "bele tačke" pogodio i tako postavio konačan rezultat.


Zvezda je posle ovog meča prva sa 48 bodova, dok je Partizan peti sa 30 poena.



SASTAVI TIMOVA

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Babić, Milunović, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Marin, Ivanić - Pavkov


PARTIZAN: Stojković - N.R.Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić, Tošić, Pantić - Nikolić, Rikardo


MEČ JE POČEO

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" je i zvanično pčela. Prvu priliku je imao Stojković koji je dobro šutirao sa desne strane iskosa, Stojković je intervenisao.

ZA SADA BEZ INCIDENATA

Navijači oba tima polako popunjavaju tribine, a dobra vest je da nije bilo indicenata pred početak utakmice. U jednom momentu je Autokomanda bila zatvorena zbog prolaska pristalica Partizana, ali je ubrzo policija pustila saobraćaj i prolaze ka stadionu.

ZVEZDA BOLjA

Na startu utakmice su crveno-beli za nijansu bolji. Stvaraju više šansi, napadaju, bez neke velike opasnosti za gol crno-belih. usled velikog broja topovskih udara i upotrebe pirotehničkih sredstavlja je veliki oblak dima nadvio teren.

U svemu tome je Danilo Pantić uspeo da napravi nekoliko dobrih poteza, šutirao je pored gola.


MARIN OSTAO NA TRAVI

Tempo je znatno opao posle pokušaja Pantića. U 20. minutu je došlo do jednog duela Zdjelara i Marina, u svoj toj gužvi je Marin ostao da leži na travi, a crveno-beli su dobili faul i slobodan udarac. Ben je dobro centrirao, odbrana je intervenisala, da bi posle centaršuta sa druge strane Milunović faulirao Stojkovića.

FAUL PAVKOVA U NAPADU

Marin prolazi po desnoj strani, šalje odličan centaršut, ali Pavkov pravi faul u napadu na Ostojiću.

POLU-PRILIKE NA OBE STRANE

Nema ozbiljnih šansi ni na jednoj strani. Ben je bio u prilici da uputi šut sa oko 20 metara, ali se sapleo i pao. Borjan je pred svojim golom uspeo da reaguje.

Baklje su upale i na deo terena u jednom momentu, pa su još jednom zamolili publiku da ne ubacuje pirotehnička sredstva na teren.


PRILIKA ZA PAVKOVA

Marin je sjajnim potezom proigrao Stojkovića čiji centaršut je izblokiran. Marin je zatim loše izveo korner, ali se lopta vratila u kazneni prostor, Ben je glavom spustio ka Pavkovu koji je pokušao volej udarcem, preko prečke je lopta otišla.





BABIĆ "POŽUTEO", PAVKOV SPASAVAO

Prvi žuti karton je dobio Babić u 39. minutu posle faula nad Rikardom. Slobodan udarac je izveo Tošić i uputio centaršut na drugu stativu, Rodić je sprečio opasnost. Nikolić je zatim vratio loptu, Tošić se namestio, Pavkov je glavom intervenisao i poslao loptu u korner. Miletić je bio dobar u kaznenom prostoru, ali daleko pored gola je otišla lopta.

POLUVREME

Zvezda je imala tri šanse posle pokušaja Miletića. Prvo Milunović posle kornera šalje loptu preko gola, posle čega Ivanić iz slobodnog udarca šutira pored gola.

U nadoknadi je Pavlović napravio nesmotren faul na Stojkoviću, dobio žuti karton. Slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora izveo je Ben i pogodio živi zid. Sudija je potom odsvirao kraj prvog dela.


KRENULO DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme. Prvu šansu je imao Partizan odmah na startu, Borjan je bio na pravom mestu.

PARTIZAN KRENUO AGRESIVNIJE

U drugom poluvremenu je Partizan krenuo znatno agresivnije više vremena imaju loptu u svom posedu i češće su na polovini rivala. Uz to je sve više malih faulova i nervoze sa obe strane. Šćekić je dobio žuti karton u 53. minutu.

POKUŠAJ NIKOLIĆA

Partizan nastavlja sa boljom igrom, pokušao je i Nikolić sa ivice kaznenog prostora, lopta je završila preko gola.




ZVEZDA VODI IZ PENALA

Odlično je prošao Ivanić po strani, uputio odličan centaršut, Ben je bio sam ispred gola, ali je pao i promašio. Posle nekoliko trenutaka je Simović pokazao na "belu tačku" posle intervencije pomoćnika pošto je Urošević povukao Bena za dres.

GOOOOOL - Ben je preuzeo odgovornost, Stojković je pogodio stranu, ali je šut bio jak i precizan u "malu mrežu".




PRVA PROMENA

Prva promena na meču u 67. minutu. Đorđe Ivanović ulazi umesto Zorana Tošića.

MENjA I MILOJEVIĆ

Izmenu je napravio i Milojević, Aleksa Vukanović je u 70. minutu zamenio Bena, strelca gola za vođstvo crveno-belih.

ŠANSA ZA IVANOVIĆA

Posle pogotka Bena je tempo igre ponovo pao, sve do 76. minuta. Tada je lopta uz malo sreće došla do Ivanovića koji je iz dobre pozicije šutirao daleko preko gola. Neposredno pre toga je Milojević napravio i drugu promenu kada je umesto Jovičića ušao Čaušić.

Kako se igra možda i najbolje govori podatak da je za 76 minuta igre napravljeno čak 46 prekršaja.



ZVEZDA DUPLIRALA PREDNOST

Zvezda je uvećala vođstvo u derbiju.

GOOOOL - Ivanić je ponovo centrirao, Urošević kasnio, a Vukanović se odlično ubacio i matirao Stojkovića.



VELIKA ŠANSA ZA IVANIĆA, UŠAO I ILIĆ

Ubrzo posle drugog je Zvezda mogla i do trećeg gola. Jovaničić je petom prosledio za Ivanića koji je iz dobre pozicije šutirao preko gola. U igru je ušao i Saša Ilić umesto Danila Pantića.

ŽUTI KARTON ZA MILETIĆA, UŠAO NDžAJ

Posle faula je nervozni Miletić ispucao loptu ka tribinama i za to je dobio žuti karton. Nedugo zatim je Ndžaj zamenio Nikoića.

MARIN SKRIVIO PENAL, RIKARDO POGODIO

Zdjelar se odlično zagradio u kaznenom prostoru, Marin veoma loše startovao, a sudija Simović nije imao dilemu, pokazao je na "kreč".

GOOOOL - Rikardo Gomeš je uzeo loptu i šutirao po sredini gola i tako smanjio zaostatak.




IGRAĆE SE JOŠ ČETIRI MINUTA

Posle pogotka je došlo do koškanja između Borjana, Gomeša i ostalih igrača. Rikardo je želeo da uzme loptu i da je odnese do centra, čuvar mreže domaćeg tima to nije dozvolio, pa je sudija Simović morao da se umeša.

Igraće se još četiri minuta, a Milojević je umesot Marina uveo Savića.

CRVENI ZA PAVLOVIĆA

Crveni karton za mladog igrača Partizana. U vazdušnom duelu je Pavlović rukom udario Vukanovića, sudija Simović mu je pokazao drugi žuti karton.

KRAJ MEČA

Kraj utakmice. Crvena zvezda je slavila sa 2:1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

St

25.04.2019. 19:38

Katastrofa od igre. Ovo je antipropaganda fudbala. U prvih 30 minuta 22 faulova. Cirkus, uzas..za sve su krivi i Milojevic i Milosevic.

steva

25.04.2019. 19:53

Bruka i sramita. Milojevicu, pakuj pinkle, nisi ti za Zvezdu, kad ne mozes da pibedis ovaj i ovakav Partizan. Smesna ti je igra, sa puno prekida, bez tecnosti, duge lopte, nakaradno do zla Boga!

vojislav ilic

25.04.2019. 20:02

Milojevicu, izgubicete ovu utakmicu, pa da li vas nije sramota tebe i tvoj strucni stab, na sta lici ovo bre. Sta je bre zadovoljni ste da izvucete bod od ovakvog Partizana, sramota.

jakov

25.04.2019. 20:04

samo treba sutirati, vidi se da zvezda ne moze bez pomoci sudija, prvi npormaalan tim koji se ne sklanja...videcemo, ako bude posteno nereseno ili pobeda, normalno, partizana

vojislav ilic

25.04.2019. 20:04

Stojkovicu, ako ti je neko dao kapitesku traku to valjda ne znaci da ti treba da sudis na terenu vec se valjda podrazumava da budes nabolji na terenu u igria ne u tracarenju sa sudijom.

неимени

25.04.2019. 21:40

@неимени - Задовољство препуштам теби, о мајсторе интерпукције.

Muki

25.04.2019. 20:43

Ako Partizan misli i u sledecu sezonu da udje sa ovakvim igrackim kadrom bice jos vece blamiranje.Sa ovim nazovi fudbalerima mogu komotno da prave taktiku sledece prvenstvo za plej-aut.Ovo je dno- dna, crna rupa, pa da dovedes ekipu sa nekog poljanceta napravili bi barem jednu sansu za razliku od ovih mufljuza.Grobar sam ali ovo je katastrofa.

неимени

25.04.2019. 21:00

Ружна утакмица само тако. Звезда их је требала накантати са барем четири гола разлике, а мучила се баш дуго.

ZoZoNaC

25.04.2019. 21:06

Zašto golman czv zbog brutalnog udaranja nije dobio crveni i još jedan penal za partizan!!

неимени

25.04.2019. 21:10

Саво даје нормалне изјаве. Милоје исто тако. Кад би се неким чудом из патризанове управе угледали на њих..

* КОМЕНТАР *

25.04.2019. 21:13

Поздрав коефицијенту интелигенције 0.6 што води ове његове на пето место табеле, ааааахахаха!!!

Simon

25.04.2019. 21:14

Tuga od nogometa.Jedine prave akcije C.Zvezde iz kojih su postignuti golovi.Nabacivanje visokih lopti u prazno.Partizan pokazao vise od nogometa.

Sima

25.04.2019. 22:05

Interesantno Borjan neda loptu, a kad ju je izvadio metar iz gola u djelicu sekunde je sutnu preko centra. To se zove mudra odluka.

CZ

25.04.2019. 22:28

Zvezda pobedi al sama igra za nulu. Posle toliko utakmica u sezoni ovi igraci nisu u stanju da povezu dve akcije, kao da se prvi put pred ovaj mec skupili. Selekcija igraca losa a trener jednostavno bezidejan, to u Evropi nece na dobro izaci !