Zvezda ubedljiva protiv Zemuna, bod za Vošu u Kruševcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ubedljiva protiv Zemuna, bod za Vošu u Kruševcu

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Zemun sa 4:0 (2:0) na proslavi 74. rođendana na stadionu "Rajko Mitić" u 26. kolu Superlige Srbije.

Zvezdini igrači još jednom su ispisali nove stranice klupske istorije, ali i fudbala na ovim prostorima. Vladan Milojević i njegovi izabranici oborili su rekord po broju utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu.

Proslava 74. rođendana crveno-bele porodice, kao i 49. rođendana šefa stručnog štaba Vladana Milojevića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protekli su na najbolji mogući način.

Na Marakani je ostvarena još jedna pobeda lidera Superlige i ispisana istorija, jer je oboren rekord sa 52 uzastopne utakmice bez poraza u domaćem prvenstvu.

Čudesan niz započet je 14. oktobra protiv Mačve i traje već skoro punih godinu i po dana, čime je po nepobedivosti nasleđena generacija pod vođstvom Slavoljuba Muslina. Ukupno - 46 pobeda i šest remija je za sada iza generacije za pamćenje.

I Delije su spektakularnom atmosferom uveličale slavlje, na tribinama je bilo više od 20.000 gledalaca, pa je ova subota bila potpuno obeležena crveno-belim bojama. Za ubedljiv trijumf pobrinuli su se Marin, Joveljić i Pavkov kao strelci uz veoma kvalitetnu i lepu fudbalsku predstavu celog tima.

Iako su crveno-beli kontrolisali igru od početka i zapretili u režiji Ivanića i Pavkova već u trećem minutu, gosti su pružali vrlo dobar otpor. Marin je, po običaju, diktirao ritam, kreirao, pravovremeno tražio saigrače i dirigovao igrom šampiona.

Dobru šansu imao je i Savić na centaršut Stojkovića, ali je lopta otišla iznad prečke. Zemunci su uspeli da uzvrate sredinom prvog poluvremena kada se fantastičnom paradom istakao naš Borjan. Vrlo agilan bio je i Joveljić, a inicijativu je Zvezda i krunisala u 31. minutu.

Pavkov je bio oboren u kaznenom prostoru gostiju i siguran sa bele tačke bio je Marko Marin rutinski pogodivši levi ugao za 1:0. Nekadašnji nemački reprezentativac nedugo zatim je ustupio mesto Ebisiliju koji zauzeo poziciju iza Pavkova i Joveljića, što je bila i prva izmena u Zvezdi.

Do odlaska na pauzu Zvezda je uspela da udvostruči prednost. Agresivni Ivanić izazvao je "krađu" lopte, Ebisilio ju je dodao do Pavkova, a on do Joveljića i talentovani napadač je zatresao mrežu za 2:0.

Dobro kretanje 19-godišnjak je uspeo da materijalizuje i početkom drugog dela, jer je povučen sa leđa i dosuđen je drugi penal na ovom meču. Ovaj put sa bele tačke je precizan bio Pavkov koji je u 56. minutu mesto na terenu ustupio Vukanoviću kome je ovo bio debi na Marakani.

Pitanje pobednika tako je brzo po povratku iz svlačionica bilo rešeno... Po isteku sat vremena igre imao je Joveljić još jednu odličnu priliku, na asistenciju upravo Vukanovića koji se sjajno oslobodio čuvara, šutirao je pored desne stative.

Konačan rezultat postavljen je u 67. minutu kada je Stojković oštro centrirao i lopta se od gostujućeg defanzivca Zlatkovića odbila u mrežu za autogol i ubedljivih 4:0.

Do kraja je priliku da debituje na Marakani dobio i Miloš Vulić ušavši umesto Jovančića, dok su Delije na sebi svojstven način uveličale 74. rođendan. Baš u 74. minutu navijači na severnoj tribini priredili su vatromet i obeležili rođendan.

Derbi u Kruševcu bez pobednika

Fudbaleri Napretka i Vojvodine odigrali su bez golova u derbiju 26. kola, iako su obe ekipe imale šanse za pobedu.

Ndiaje je na startu meča pogodio prečku. Imao je Napredak šansu i preko Ilića, ali je Rockov odlično reagovao.

Vojvodina je mogla do pobede u 74. minutu kada je Matić izašao jedan na jedan sa Petrovićem, ali je šutirao pored gola.

Rezultati i strelci:

Radnički - Mladost 1:0 (Ranđelović 40) Napredak - Vojvodina 0:0 Crvena zvezda - Zemun 4:0 (Marin 32. penal, Joveljić 42, Pavkov 63. penal, Zlatković autogol 67)

Sutra: Dinamo - Čukarički (15 sati), Spartak - Radnik (15), Bačka - Mačva (17), Proleter - Rad (17), Voždovac - Partizan (17).

Tabela: Crvena zvezda 72 boda, Radnički Niš 65, Partizan 51, Čukarički 48, Mladost 39, Napredak 35, Proleter 33, Radnik 32, Vojvodina 29, Mačva 25, Voždovac 25, Spartak 23, Bačka 22, Rad 20, Zemun 18, Dinamo 18.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda,   Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.