Izvor: Beta, 29.Feb.2020, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolit Onufrije u Podgorici: U Crnoj Gori i Ukrajini progon crkve

Mitropolit kijevski Ruske pravoslavne crkve iz Ukrajine, Onufrije, danas je u Podgorici predvodio litiju desetina hiljada gradjana.Liturgiji pred litiju je prisustvovao i ambasador Srbije u Crnolj Gori, Vladimir Božović.Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve, Amfilohije, rekao je na tom skupu da od premijera i predsednika Crne Gore zahteva da "povuku bezbožni, antievropski, antisrpski i antivaseljenski zakon" i i da "pobedi bratska ljubav".A "ako hoće da izgube obraz i dušu i budu najsramnija grupa koja je vladala Crnom Gorom, onda mogu i tako", rekao je Amfilohije.Mitropolit Onufrije je ispred podgoričkog Hrama Hristovog vaskrsenja rekao da se "molimo da u Crnoj Gori i Ukrajini prestane progon Crkve".Ambasada Ukrajine u Podgorici je ranije saopštila da Onufrije ne predstavlja autokefalnu Ukrajinsku pravoslavnu crkvu, i da je neprikladno da on, kao predstavnik Ruske pravoslavne crkve, komentariše u ime Ukrajinaca unutrašnja pitanja Crne Gore čime ugrožava prijateljske odnose ukrajinskog i crnogorskog naroda.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitropolit Onufrije u Podgorici: U Crnoj Gori i Ukrajini progon crkve

Izvor: Danas, 29.Feb.2020

Mitropolit kijevski Ruske pravoslavne crkve iz Ukrajine, Onufrije, danas je u Podgorici predvodio litiju desetina hiljada građana.

Nastavak na Danas...

AMFILOHIJE OŠTRO PORUČIO MILU: ''Đukanoviću valjale ruske pare, Rusija mu pomogla da bude predsednik''

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2020

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je danas da predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću nije smetala Rusija kada je dobio državu i postao predsednik...- Crne Gore nikad ne bi bilo da nije bilo Rusije. Od vremena vladike Danila, bitke na Carevom Lazu, pa i kasnije.. sve do Nikole. Čak...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.