POČINJE ERDOGANOV MEGA-PROJEKAT: Sada i zvanično, Sultanov KANAL ISTANBUL će Tursku VRATITI NA TRON

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Dec.2019, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČINJE ERDOGANOV MEGA-PROJEKAT: Sada i zvanično, Sultanov "KANAL ISTANBUL" će Tursku VRATITI NA TRON

Erdogan je u Istanbulu govorio na susretu s turskim izvoznicima.

Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u Istanbulu kako će u narednih nekoliko sedmica biti raspisan tender i započeti s realizacijom projekta "Kanal Istanbul", javlja Anadolija.

Erdogan je u Istanbulu govorio na susretu s turskim izvoznicima, a tom prilikom se osvrnuo i na aktuelna dešavanja. Govorio je i o projektu "Kanal >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Istanbul".

- U narednim sedmicama ćemo raspisati tender i, ako Bog da, započinjemo s projektom "Kanal Istanbul". Nije riječ o projektu koji je pokrenut prije sedmicu ili godinu dana, ovo je korak koji je napravljen u poslednjim mesecima mog mandata kao gradonačelnika Istanbula - rekao je Erdogan.

"Kanal Istanbul" je jedan od strateških velikih projekata u Turskoj i planira eliminisati rastući rizik koji predstavljaju brodovi koji saobraćaju između Crnog i Mramornog mora, posebno saobraćanju tankerima preko Bosfora.

Prema informacijama turskih zvaničnika, šest velikih nesreća prouzrokovalo je smrt 100 ljudi i curenje 108.000 tona nafte na Bosforu od 1960-ih godina.

Kanal dužine 45 kilometara biće izgrađen zapadno od centra grada, na evropskoj strani provincije Istanbul, a trebao bi povećati dnevni kapacitet od 160 plovila.

Erdogan je govorio i o turskoj ekonomiji, te poručio kako je njegova zemlja čvrsto posvećena cilju da svoj izvoz poveća na 500 milijardi dolara.

"Nikada nismo bili bliži cilju velike i snažne Turske", poručio je Erdogan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska pokreće svoj strateški projekat - Kanal Istanbul

Izvor: B92, 22.Dec.2019

Istanbul -- Predsednik Turske Erdogan izjavio je u Istanbulu kako će u narednih nekoliko nedelja biti raspisan tender i početi s realizacijom projekta "Kanal Istanbul"..."U narednim sedmicama ćemo raspisati tender i, ako Bog da, započinjemo s projektom 'Kanal Istanbul'. Nije reč o projektu koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.