Vimbldon uživo: Nadal odahnuo, Lisicki u šoku zbog grmljavine

Izvor: Blic, 28.Jun.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon uživo: Nadal odahnuo, Lisicki u šoku zbog grmljavine

U toku je najpoznatiji teniski turnir na svetu, a i drugu nedelju savršene zabave i sportske drame koje pruža Vimbldon možete svakodnevno da pratite, iz minuta u minut, u novom izdanju bloga uživo na Blicport.rs!

14:38 - Nad Vimbldonom je prava "provala oblaka", ali i grmljavina na sve strane. Jedan strašan prasak u blizini Centralnog terena šokirao je mnoge, a možda najviše Nemicu Sabine Lisicki koja je poprilično odskočila kada se začula grmljavina. Njen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meč je, naravno, nastavljen, a rezultat je 1:1 posle dva uvodna gema.

14:31 - Janko Tipsarević je konačno odradio ceo trening bez da oseća bol u preponi, zbog kog je i predao meč prvog kola Vimbldona.

14:16 - Počela je kiša u Vimbldonu, pa će se program odvijati samo na centralnom terenu. A tamo upravo kreće prvo četvrtfinale kod dama, igraju Nemica Sabine Lisicki i deveti nosilac Marion Bartoli. Posle njih, na isto mesto izlaze Dominika Cibulkova i Marija Šarapova.

13:48 - Rafael Nadal nastavlja sa takmičenjem na Vimbldonu! Povreda stopala nije bila ozbiljnija, pokazali su rezultati skeniranja magnetnom rezonancom.

13:24 - Da pojasnimo pretposlednju fotografiju iz naše galerije, na kojoj su Del Potro i dečak koji sakuplja loptice. Zapravo... Umesto da mnogo pričamo i prepričavamo, pogledajte snimak koji je nekima dovoljan da zaključe da je to bio "simpatičan potez tenisera", a nekima da je to, ipak, neumesna šala. Kako se vama čini ovo što je uradio DelPo?

12:55 - Izgleda da će Nadal normalno nastaviti sa nastupima na Vimbldonu. Bar tako glasi nezvanična informacija o kojoj više možete pročitati ovde.

12:36 - Pre nego što krene prava akcija, pogledajte i neke od zanimljivijih fotografija koje su obeležile prethodni, sedmi takmičarski dan na Vimbldonu. Malo sestara Vilijams, malo kraljevske loze, a malo i Federerovih atrakcija...

12:14 - Za razliku od Rafaela Nadala koji je obelodanio da neće igrati za Španiju u četvrtfinalnom meču Dejvis kupa sa Amerikancima, Endi Marej će igrati za Veliku Britaniju protiv Luksemburga, saopšteno je u Londonu uoči početka današnjeg vimbldonskog programa. Uz Endija Mareja će nastupiti i Džejms Vord, Džejmi Marej i Kolin Fleming.

12:03 - Vreme za Blicsport.rs vremensku prognozu :) Danas bi na Vimbldonu mogle da se očekuju padavine tokom popodneva, ali ne neke koje bi ušle u TV špice. Tenisa bi, dakle, trebalo da bude kao što je i planirano, možda uz neke kraće prekide, ali još bolja vest je - da i naredna dva tri dana možemo da očekujemo sunčana popodneva na slavnom turniru. Sve je, izgleda, spremno za uživanje!

11:40 - Kapije Vimbldona su otvorene, a brojni zainteresovani odmah su protrčali kroz njih ne bi li stigli ... gde god da su krenuli sat i dvadeset minuta pre početka današnjeg programa. Dobar deo publike se uputio ka terenima za treninge, gde će već oko podneva po našem vremenu teniseri i teniserke početi da se pripremaju za nove izazove.

11:30 - Rafael Nadal je izgleda ozbiljnije povredio stopalo tokom meča sa Huanom Martinom del Potrom, pa je za danas zakazao odlazak u bolnicu.

11:08 - A sada malo o nadmetanjima u pojedinačnoj konkurenciji koja su ovog utorka na programu, a u centru pažnje biće četvrtfinalni dvoboji u ženskoj konkurenciji.

Na centralnom terenu od 14 časova kreće prvo četvrtfinale kod dama, a igraju Nemica Sabine Lisicki i deveti nosilac Marion Bartoli. Potom sledi duel Dominike Cibulkove i Marije Šarapove.

Na terenu broj 1 biće odigrana preostala dva ženska četvrtfinala: Petra Kvitova iz Češke od 14 časova igra protiv Bugarke Cvetane Pironkove, a zatim Austrijanka Tamira Pašek protiv najbolje rangirane od preostalih takmičarki, četvrtog nosioca Viktorije Azarenke.

10:46 - Da se posvetimo mi rasporedu takmičenja, bar kada se o našima radi.

Nenad Zimonjić i Mikael Lodra oko 13 časova i 30 minuta na terenu broj 18 igraju meč trećeg kola nadmetanja muških dublova. Rivali šestih nosioca na Vimbldonu biće Australijanac Karsten Bol i Meksikanac Santjago Gonzalez.

Zimonjića potom očekuje još jedan nastup, i to u takmičenju mešovitih parova. Ne pre 17:30 on će sa Katarinom Srebotnik igrati protiv Rosa Hačinsa i Heder Votson u okviru drugog kola.

U utorak će i srpski juniori igrati na Vimbldonu, Peđa Krstin poput "Zikija” - dvaput. Najpre protiv Markosa Džirona iz SAD u drugom kolu pojedinačne konkurencije, a potom sa Janikom Lupeskuom iz Holandije protiv šestih nosilaca u igri juniorskih parova, Huga Deliena iz Bolivije i Dijega Hidalga iz Ekvadora.

U parovima će se nadmetati i Nikola Milojević koji će zajedno sa Stefanom Lindmarkom iz Švedske igrati protiv čileansko-portugalskog dubla Matijas Sborovic - Frederiko Fere Silva.

10:25 - Uvodnu priču o Vimbldonu započeli smo prošle nedelje hranom, zbog nezaobilaznih jagoda sa šlagom koje se služe na slavnom turniru, a ruski teniser Dimitrij Tursunov pobrinuo se ovog jutra da nas razveseli svojom dilemom.

Tursunov je, posle poraza u pojedinačnoj konkurenciji od 11. nosioca Jirgena Melcera, završio sa takmičenjem i u nadmetanju dublova u kome je tek posle pet setova sa Grigorom Dimitrovom izgubio od britanskog tandema Fleming - Hačins. Prateći potom ostala zbivanja na turniru, Rus se posvetio i hrani, a onda...

"Jeo sam hamburger i uspeo sam da jezivo zagrizem i svoj prst! Treba li da budem ponosan zbog toga!?”, pita se Tursunov na "Tviteru”.

10:24 - Dobar dan i dobrodošli u novo izdanje našeg "bloga uživo" posvećenog Vimlbdonu!

Za one koji možda ne znaju, Blicsport.rs će tokom trajanja Vimbldona, svakoga dana od jutra do mraka, biti mesto na kome ćete moći da pronađete najnovije informacije sa slavnog turnira, rezultate, utiske aktera. Na jednom mestu ćete saznati i zanimljivosti, moći da pogledate fotografije i video-snimke, ne samo one vezane za naše teniske zvezde već i sve ostalo što "beli sport" čini jednim od najpopularnijih na svetu, a Vimbldon najprestižnijim turnirom na planeti.

Povezane vesti: Vimbldon: Novak odahnuo, navijači još više, Ana razočarala Vimbldon: Novak se zbližio sa vevericom, poznat raspored za subotu Vimbldon: Ana i Andrea slavile u dublu, Lisicki srušila Na Li! Vimbldon: Rafa po planu, Novak protiv Andersona, Zimonjić odmarao Vimbldon: Pobede Noleta, Viktora i Ane, Izner i Mau razočarali!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.