Serena: Šarapova pokazala hrabrost i srčanost

Izvor: B92, 08.Mar.2016, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena: Šarapova pokazala hrabrost i srčanost

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams rekla je da je bila šokirana vešću da je Marija Šarapova bila pozitivna na doping testu na Australijan Openu.

Šarapova je u ponedeljak uveče priznala da je bila pozitivna i preuzela je odgovornost za to, pošto je koristila meldonijum, koji je od 1. januara zabranjen, ali ona to nije znala jer nije pogledala dopunjenu listu koju je dobila.

Moja reakcija je bila kao i svih drugih ljudi, koji su bili iznenađeni i šokirani. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U isto vreme, bila sam srećna jer je bila iskrena i hrabra, preuzela je odgovornost i rekla je šta je spremna da uradi, tako da se nadam najboljem ishodu”, naglasila je Serena.

Na pitanje šta misli o ophođenu medija prema Šarapovoj i prema nekim drugim sportistima koji su bili pozitivni na doping, kao što je Lens Armstrong, Serena je rekla:

U sportu i životu postoje dvostruki standardi, to svi znaju, bilo da su u pitanju rasa ili pol. Ali, ovo je drugačije, ona je spremna da preuzme odgovnost, pokazala je hrabrost i srčanost, to je radila uvek do sada, tako da se ova situacija ništa ne razlikuje”.

Američka teniserka je odbila da komentariše informaciju da je Najki privremeno suspendovao sponzorstvo Šarapovoj.

Ne mogu da komentarišem Najki, to je velika kompanija, koja vrlo dobro zna kako da donosi odluke”, naglasila je Serena.

Šarapovu su mnogi videli kao predvodnicu ženskog tenisa, uz Serenu, a najbolja teniserka sveta je istakla da se ne brine za budućnost.

Nisam zabrinuta, imamo veliki broj zvezda u ženskom tenisu, mlade teniserke koje dolaze i to nam je potrebno. Kada dođe vreme, naći će se neko ko će biti taj vođa”, rekla je američka teniserka.

Danska teniserka Karolina Voznijacki je istakla da se slaže sa Serenom, ali je otkrila da proverava sve lekove koje koristi da ne bi došla u nezgodnu situaciju.

Svaki put kada uzimamo neki lek, moramo da proveravamo sve. Ponekad su to čak i kapi za nos na listi, ali kao sportisti moramo da proverimo da li postoji nešto zabranjeno u njima da ne bismo došli u nezgodnu situaciju”, naglasila je Voznijacki.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.