Šarapova pala na doping testu!

Izvor: RTS, 07.Mar.2016, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarapova pala na doping testu!

Ruska teniserka Marija Šarapova na najavljenoj pres-konferenciji objavila da je pala na doping testu na poslednjem grend slem turniru koji je odigran - Australijan openu!
Nekadašnja najbolja teniserka sveta Marija Šarapova saopštila je u Los Anđelesu da je bila pozitivna na doping testu tokom Otvorenog prvenstva Australije.

Osvajačica pet grend slem titula bila je pozitivna na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meldonijum, supstancu koju je uzimala od 2006. godine zbog zdravstvenih problema. Ta supstanca je postala zabranjena 1. januara.
Ova 28-godišnjakinja rekla je da je 22. decembra dobila pismo Svetske antidoping agencije sa obaveštenjem o tome, ali da nije pročitala spisak.
"Pala sam na testu i preuzimam punu odgovornost zbog toga. Uzimala sam taj lek poslednjih deset godina, ali on je 1. januara postao zabranjena supstanca, što nisam znala. Ne želim da završim karijeru na ovaj način i stvarno se nadam da ću dobiti još jednu šansu da se bavim ovim sportom", rekla je Šarapova.

Ona je trenutno sedma na WTA listi, ali je od Vimbldona prošle godine nastupila na samo četiri turnira, a ove godine samo na Australijan openu, sve zbog povrede ruke.
Šarapova je od poslednjeg Vimbldona odigrala svega četiri turnira zbog povreda, a ove godine je učestvovala jedino na grend slemu u Melburnu.
Lepa Ruskinja je je na teniskim terenima zasijala 2005. godine kad je imala tek 18 godina. 
Pogledaj vesti o: Australian Open

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.