Šarapova dopingovana!

Izvor: MozzartSport.com, 07.Mar.2016, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarapova dopingovana!

Ruskinja priznala da je pala na doping testu

Sa nestrpljenjem se očekivala vanredna konferencija za medije koju je Marija Šarapova iznenada najavila za večeras. Spekulisalo se da će Ruskinja objaviti kraj karijere, da je trudna, da se udaje i mnogo drugih stvari, ali nije ništa od toga.

Šarapova se večeras pojavila pred predstavnicima medija i priznala da je pala na doping testu!

Ruska teniserka je otkrila da je bila pozitivna na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nedozvoljenu supstancu melodnijum koji je na listi nedozvoljenih od 1. januara ove godine. Šarapova je pala na doping testu tokom Australijan Opena.

"Pala sam na doping testu i prihvatam odgovornost za to. Koristila sam istu medicinu deset godina, ali od 1. januara je ta supstanca postala zabranjena što nisam znala. Ne želim da završim karijeru na ovakav način i nadam se da ću dobiti drugu šansu za to", rekla je Šarapova u obraćanju javnosti.

Ruskinja je spremna da se suoči sa posledicama.

"Pre nekoliko dana sam dobila pismo iz ITF-a u kojem me obaveštavaju da sam pala na doping testu tokom Australijan Opena. Snosiću posledice za to što sam uradila iako ne znam kakve će one biti. Ne mogu da krivim bilo koga osim samu sebe. Okružena sam sjajnim timom, trenerima i lekarima, ali ja sam isključivo odgovorna. Primila sam mejl od WADA (svetska antidoping agencija op.a.) 22. decembra u kojem su me obavestili o promeni liste nedozvoljenih supstanci, ali nisam kliknula na njega i nisam ga otvorila. Napravila sam veliku grešku". 

Šarapova još ne zna koliko ja kazna očekuje.

"Ne znam šta me čeka, sve je ovo novo za mene. Biću u kontaktu sa ljudima iz ITF-a. Žao mi je što sam izneverila navijače i sport koji tako jako volim od četvrte godine kada sam počela da se bavim njime. Lek sa spornom supstancom sam počela da uzimam pre deset godina jer sam stalno bila prehlađena i važno mi je da se zna da on nije bio nedozvoljen do 1. januara ove godine." 

Nada se drugoj šansi i da će opet igrati tenis.

"Znam da su mnogi od vas očekivali da ću objaviti kraj karijere, ali to nije slučaj. Verujte da to ne bih uradila u hotelu u Los Anđelesu sa ovako ružnim tepihom", uspela je Ruskinja i da se našali na kraju emotivnog obraćanja.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarapova: Dopingovana sam!

Izvor: Mondo, 07.Mar.2016

Važna konferencija za medije zakazana za ovo popodne nije imala za cilj saopštavanje odluke o kraju karijere, pa ni trudnoći...Nije kraj karijere, nije ni trudnoća...Razlog za hitno zakazanu konferenciju za medije slavne teniserke Marije Šarapove jeste – doping!.."Znam da ste očekivali da ću...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.