CAS potvrdio suspenziju za Domingesovu

Izvor: Akter, 20.Nov.2015, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CAS potvrdio suspenziju za Domingesovu

Sud za sportsku arbitražu (CAS) potvrdio je danas trogodišnju suspenziju španskoj atletičarki Marti Dominges, kao i oduzimanje medalje sa Svetskog prvenstva 2009. godine u stiplčezu

CAS je tako podržao žalbe Međunarodne atletske federacije (IAAF) i Svetske antidoping agencije (WADA), koji su bili protiv prošlogodišnje odluke Španskog saveza da oslobodi Domingesovu svake odgovornosti.

Komisija CAS poništila je sve njene takmičarske rezultate u periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << od avgusta 2009. do jula 2013. godine, u šta spada i Svetsko prvenstvo u Berlinu 2009, kada je osvojila zlatnu medalju na 3.000 metara stiplčez.

Ta trka već je ukaljana doping skandalom, pošto je Ruskinja Julija Zaripova tada osvojila srebro.

Malo je verovatno da će ona sada dobiti zlatnu medalju, pošto je bila pod istragom zbog dopinga krvi, zbog čega će možda izgubiti olimpijsko zlato iz Londona 2012. Ruska federacija je ranije suspendovala, tako da će moći da zadrži svetsko zlato iz 2011.

IAAF se već žalio CAS tražeći strožiju kaznu za Zaripovu.

Bronzanu medalju 2009. osvojila je Milka Čemos Čejva iz Kenije, tako da bi ona mogla da osvoji zlato.

Domingesova bi mogla da ostane i bez srebrne medalje sa Evropskog prvenstva 2010. godine. Suspenzija koja je izrečena danas isteći će početkom 2018. godine, kada bude imala 42 godine. Ona je 2011. postala poslanica u španskom parlamentu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.