Rusija spremna da nastavi isporuku raketnih motora Americi bez obzira na sankcije

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2018, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija spremna da nastavi isporuku raketnih motora Americi bez obzira na sankcije

Rusija je spremna da nastavi da isporučuje raketne motore Sjedinjenim Američkim Državama uprkos sankcijama, izjavio je direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin.

- Zbog toga očekujemo da će se pregovori sa SAD nastaviti. Mi verujemo, a podržava nas i političko rukovodstvo zemlje, da je uprkos sankcijama neophodno očuvati izvoz visokotehnoloških proizvoda. Ako se pojavi takva (želja) kod naših američkih kolega, ove isporuke će se nastaviti - istakao je Rogozin. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Prema njegovim rečima, Rusija je još uvek zavisna od isporuka raketnih motora u SAD i zainteresovana je da ih nastavi.

Rogozin je objasnio da su za izgrađivanje zajedničkog standarda potrebna su sredstva. Budžetska sredstva su ograničena, što znači da ona moraju da se pronalaze, tako da je to zavisnost od isporuka i interes Rusije, rekao je Rogozin.

On je istakao da američka strana takođe zavisi od isporuke ruskih motora, jer bi američki poreski obveznici morali da potroše mnogo više sredstava za finansiranje projekata sličnih onima koji postoje u Rusiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rogozin: Rusija spremna da nastavi sa isporukom raketnih motora SAD.u uprkos sankcijama

Izvor: Vostok.rs, 04.Sep.2018, 08:45

Rusija je spremna da nastavi da isporučuje raketne motore Sjedinjenim Američkim Državama uprkos sankcijama, izjavio je direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin, prenose RIA Novosti.. . . „Zbog toga očekujemo da će se pregovori sa SAD nastaviti. Mi verujemo, a podržava nas i političko rukovodstvo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.