Proterane nemačke diplomate iz Moskve, ambasador na razgovoru

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proterane nemačke diplomate iz Moskve, ambasador na razgovoru

Rusija je dvojicu nemačkih diplomata proglasila nepoželjnim osobama i odlučila da ih protera iz Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Proterivanje zaposlenih u ambasadi Nemačke u Moskvi je usledilo nakon što je Nemačka proterala ruske diplomate iz Berlina zbog navodne umešanosti u ubistvo jednog Gruzina u avgustu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi "Raša tudej".
Kako je saopštilo Ministarstvo, oni imaju rok od sedam dana da napuste Rusiju, prenosi Tas.
U međuvremenu, nemački ambasador Geza Andreas fon Gejr pozvan je u rusko Ministarstvo na razgovor na kome će biti obavešten o recipročnim merama preduzetim protiv nemačkih diplomata.
Nemačka je ocenila odluku Rusije da protera dvojicu nemačkih diplomata iz Moskve kao nepravednu. 
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NEMAČKA PRVA PROTERALA DIPLOMATE, PA SE SAD ŽALI: Odluka Rusije je nepravedna!

Izvor: Kurir, 12.Dec.2019

Nemačka je danas ocenila kao nepravednu odluku Rusije da protera dvojicu nemačkih diplomata iz Moskve, što je bio odgovor na odluku Berlina prošle nedelje da protera dvojicu ruskih diplomata.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.