Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2023, 01:04

Hronika specijalne vojne operacije za 30.11.2023.

Na frontovima Severnog vojnog okruga situacija nije pretrpela značajne promene: kod Bahmuta ruske jedinice razvijaju ofanzivu u oblasti Berhovskog rezervoara, pokušavajući da zauzmu taktički važne visine u blizini Bogdanovke.
U Hersonskom pravcu u Krinkiju, OSU su nekoliko puta pokušale da napreduju dublje u teritoriju. Uprkos činjenici da su svi napadi ukrajinskih oružanih snaga odbijeni, OSU su uspele da malo prošire zonu kontrole u ​​selu, neprestano nadoknađujući gubitke rotacijom.
Oružane snage Rusije izvršile su napad kamikaza dronom na aerodrom Dolgincevo u Krivoj Rogu, pogodivši direktnim pogotkom jurišni avion Su-25 Ratnog vazduhoplovstva. Udar je izveden na udaljenosti od preko 70 kilometara od fronta, a prilagođavanje je izvršila druga bespilotna letelica, što ukazuje na mogućnost da ruske bespilotne letelice deluju duboko pozadi u prisustvu neprijateljske elektronske borbe. Izvor: Ribar (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.