Izvor: RadioCity.rs, 10.Mar.2017, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez sednice Komisije za Etički kodeks i bez rasprave o Vukoviću

Predsednica Komisije za primenu kodeksa, Marija Ranđelović, kaže da ovo nije prvi put da ima primedbe na račun komisije na čijem je čelu. Naime, u „slučaju“ direktora predškolske ustanove „Pčelica“ Zorana Jonića, četiri člana komisije iz redova SNS-a nisu podržala predlog da resorno ministarstvo bude obavešteno o nepravilnostima u ovoj ustanovi. Ona smatra da se i sada članovi komisije nisu namerno odazvali.

„Mislim da su dobili instrukcije od svojih odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << da ne dođu na sednicu“, kaže Ranđelović.

Sednica je trebalo da se „bavi“ odgovorom predškolske ustanove „Pčelica“, koja je tražila izvinjenje od predsednice komisije zbog navodno neosnovanih, paušalnih i nestinitih navoda koje je uputila Ranđelović na prethodnoj sednici a na račun direktora Zorana Jonića. Marija Ranđelović kaže da je danas želela na osnovu zvanične dokumentacije srpskih institucija i grada Niša da potkrepi navode koje je iznela o Joniću,odnosno nepravilnostima u njegovom radu, zbog čega i ne želi da mu se izvini. 


Druga tačka dnevnog reda trebalo je da bude podnesak u kome se traži javna opomena i zahtev za razrešenje upravnika Narodnog pozorišta Ivana Vukovića zbog kršenja pet članova etičkog kodeksa. To su prema rečima Marije Ranđelović, nedomaćinsko finansijsko poslovanje, netransparentnost u radu kako Vukovića lično tako i Narodnog pozorišta.

Prema njenim rečima, Vuković nije ispoštovao zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, jer nije u roku od 30 dana od stupanja na dužnost dostavio podatke o svom imovinskom stanju, već je to uradio pet godina kasnije. Ona kaže da Vuković nije dao odgovor na pitanje o načinu na koji se troši novac, a kao primer navodi i to da se u troškovima nalazi stavka od 834.000 dinara za potrošnju goriva iako Narodno pozorište ne poseduje službeni automobil. Ona tvrdi da je ova suma za benzin utrošena za njegovo privatno vozilo koje se vodi kao službeno.



„To je oko 7.000 evra, za taj novac mogli su da kupe jedan dobar polovan automobil, koji bi bio u vlasništvu pozorišta“, kaže Ranđelović.

Ona kaže da Skupština grada u potpunosti ignoriše rad Komisije za primenu kodeksa, jer nijedan zaključak nije stavljen na dvevni red sednice, a što je gradski parlament u obavezi.

Inače, iz pokreta „Dosta je bilo“, čiji je član Marija Ranđelović danas su najavili i krivičnu prijavu protiv Vukovića.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.