ZVANIČNO: FIFA i Katar pišu istoriju - SP 2022. godine u novembru i decembru!

Izvor: MozzartSport.com, 19.Mar.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVANIČNO: FIFA i Katar pišu istoriju - SP 2022. godine u novembru i decembru!

Izvršni odbor svetske kuće fudbala prihvatio da se uobičajeni letnji termin prebaci na zimu zbog visokih temperatura na Bliskom Istoku

Fudbalsko prvenstvo sveta 2022. godine u Kataru biće održano u novembru i decembru, odlučila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Finalna utakmica tog šampionata biće odigrana 18. decembra, nedelju dana pre katoličkog Božića.

Radna grupa FIFA predložila je prošlog meseca da se prvenstvo 2022. u Kataru prebaci >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa uobičajenog letnjeg termina na zimu zbog visokih temperatura na Bliskom Istoku, a taj predlog usvojio je Izvršni odbor te organizacije.

FIFA takođe "u principu" želi da prvenstvo u Kataru traje 28 dana, četiri dana kraće nego prethodni šampionati, izjavio je portparol FIFA Valter de Gregorio.

"Izvršni odbor doneo je odluku prema kojoj će se Svetsko prvenstvo 2022. godine igrati u novembru i decembru, a finale je na programu 18. decembra, kada Katar ujedno slavi i Dan državnosti", saopštila je FIFA.

Naredna svetska fudbalska smotra biće održana 2018. godine u Rusiji.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Katar domaćin u novembru i decembru

Izvor: RTS, 19.Mar.2015

Fudbalsko prvenstvo sveta 2022. godine u Kataru biće održano u novembru i decembru, odlučila je Međunarodna fudbalska federacija. Finalna utakmica tog šampionata biće odigrana 18. decembra. . .Radna grupa Fife predložila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.