Katar domaćin u novembru i decembru

Izvor: RTS, 19.Mar.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katar domaćin u novembru i decembru

Fudbalsko prvenstvo sveta 2022. godine u Kataru biće održano u novembru i decembru, odlučila je Međunarodna fudbalska federacija. Finalna utakmica tog šampionata biće odigrana 18. decembra.

Radna grupa Fife predložila je prošlog meseca da se prvenstvo 2022. u Kataru prebaci sa uobičajenog letnjeg termina na zimu zbog visokih temperatura >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Bliskom istoku, a taj predlog usvojio je Izvršni odbor te organizacije. Fifa takođe "u principu" želi da prvenstvo u Kataru traje 28 dana, četiri dana kraće nego prethodni šampionati, izjavio je portparol Fife Valter de Gregorio.
"Izvršni odbor doneo je odluku prema kojoj će se Svetsko prvenstvo 2022. godine igrati u novembru i decembru, a finale je na programu 18. decembra, kada Katar ujedno slavi i Dan državnosti", saopštila je Fifa.
Naredna svetska fudbalska smotra biće održana 2018. godine u Rusiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.